Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 9 noiembrie 2009

Alimente care intaresc sistemul imunitar

Alimente care intaresc sistemul imunitar Ziarul National | Astazi

A venit sezonul rece, iar in aceasta perioada ne imbolnavim foarte usor, deoarece sistemul nostru imunitar este slabit. Una dintre metodele prin care iti poti intari sistemul de aparare, prevenind raceala si gripa este alimentatia corecta.

- Citricele sint foarte bune in aceasta perioada deoarece contin vitamina C. Efectele benefice asupra sistemului imunitar recomanda consumul sucului de citrice sau fructul intreg chiar inainte de declansarea virozelor respiratorii.
- Si zincul ajuta la marirea eficientei sistemului imunitar, ducind la cresterea numarului celulelor ce lupta cu infectiile din corp. Exista dovezi ca zincul incetineste dezvoltarea celulelor canceroase. Solutia, pentru ca nivelul de zinc sa se mentina la cote normale, nu sint suplimentele, ci o dieta corecta. Daca dieta este sanatoasa, atunci nivelul de zinc din corp se va mentine la cote normale. Alimentele in care se gaseste sint carnea rosie, carnea de curcan, stridiile, carnea de crabi, fasolea si nucile.
- Vitamina D nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra in perioada rece. Vitamina D se sintetizeaza prin expunerea organismului la soare. Insa, in timpul iernii, deficitul de vitamina D este foarte comun. Alimentul cel mai bogat in Vitamina D este pestele gras. Este bine sa maninci cel putin o data pe saptamina unul din pestii urmatori: somon, hering, sardine, pastrav, ansoa, care aduc intre 10-20 mg vitamina D la portie. Macroul, tonul, tiparul aduc doar 3-7 mg la portie. Ouale si anumite soiuri de carne contin foarte putin vitamina D.

Aceasa stire a fost preluata de pe Ziarul National.

Niciun comentariu: