Click! | Astazi
Desi mananci putin, kilogramele continua sa se acumuleze si, in plus, ai probleme digestive in mod frecvent? Te intrebi de ce? Raspunsul este: modul in care combini alimentele. Iata cateva asocieri nepotrivite, prezentate de revista 'Click! Sanatate'.
Carne cu cartofi
Desi friptura cu cartofi prajiti se numara printre mancarurile preferate ale multora dintre noi, regulile de nutritie recomanda sa nu combini proteinele (carne, peste, oua sau branza) cu carbohidrati (paine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri). Rezultatele acestei asocieri sunt scaderea imunitatii organismului, degenerarea unor tesuturi si acumularea kilogramelor in plus.
Cartofi copti cu unt
Nu este bine sa combini grasimi saturate cu amidon, iar in aceasta categorie se incadreaza piureul, painea cu unt, macaroanele cu branza, painea cu sunca sau cartofii cu unt ori smantana.
Daca faci acest lucru, activitatea pancreasului scade si, implicit, si secretia de insulina, crescand riscul aparitiei diabetului zaharat. Poti consuma in schimb grasimile cu proteine sau cu acizi.
Paine cu salata de rosii
Rosiile, dar si fructele acide, precum portocalele, grepfrutul sau lamaile, nu trebuie mancate la aceeasi masa cu carbohidratii. Aceasta combinatie face ca enzimele care ar trebui sa descompuna carbohidratii sa fie distruse de mediul acid. Fructele si legumele acide, precum si sucul de fructe, trebuie consumate intre mese pentru ca produc fermentatie in stomac.
Carne cu lapte
Daca tocmai ai mancat o friptura si apoi vrei sa bei un pahar cu lapte, ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a face acest lucru. Laptele neutralizeaza mediul acid din stomac, necesar pentru digestia carnii.
Acelasi lucru este valabil si in cazul celorlalte proteine concentrate. Asadar, evita combinatiile de carne sau preparate din carne cu nuci sau cu oua ori de branza cu nuci sau cu oua. Altfel, indigestia nu va intarzia sa apara. De altfel, laptele ar trebui consumat intotdeauna singur.
Aceasa stire a fost preluata de pe Click!.
Desi mananci putin, kilogramele continua sa se acumuleze si, in plus, ai probleme digestive in mod frecvent? Te intrebi de ce? Raspunsul este: modul in care combini alimentele. Iata cateva asocieri nepotrivite, prezentate de revista 'Click! Sanatate'.
Carne cu cartofi
Desi friptura cu cartofi prajiti se numara printre mancarurile preferate ale multora dintre noi, regulile de nutritie recomanda sa nu combini proteinele (carne, peste, oua sau branza) cu carbohidrati (paine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri). Rezultatele acestei asocieri sunt scaderea imunitatii organismului, degenerarea unor tesuturi si acumularea kilogramelor in plus.
Cartofi copti cu unt
Nu este bine sa combini grasimi saturate cu amidon, iar in aceasta categorie se incadreaza piureul, painea cu unt, macaroanele cu branza, painea cu sunca sau cartofii cu unt ori smantana.
Daca faci acest lucru, activitatea pancreasului scade si, implicit, si secretia de insulina, crescand riscul aparitiei diabetului zaharat. Poti consuma in schimb grasimile cu proteine sau cu acizi.
Paine cu salata de rosii
Rosiile, dar si fructele acide, precum portocalele, grepfrutul sau lamaile, nu trebuie mancate la aceeasi masa cu carbohidratii. Aceasta combinatie face ca enzimele care ar trebui sa descompuna carbohidratii sa fie distruse de mediul acid. Fructele si legumele acide, precum si sucul de fructe, trebuie consumate intre mese pentru ca produc fermentatie in stomac.
Carne cu lapte
Daca tocmai ai mancat o friptura si apoi vrei sa bei un pahar cu lapte, ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a face acest lucru. Laptele neutralizeaza mediul acid din stomac, necesar pentru digestia carnii.
Acelasi lucru este valabil si in cazul celorlalte proteine concentrate. Asadar, evita combinatiile de carne sau preparate din carne cu nuci sau cu oua ori de branza cu nuci sau cu oua. Altfel, indigestia nu va intarzia sa apara. De altfel, laptele ar trebui consumat intotdeauna singur.
Aceasa stire a fost preluata de pe Click!.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu