Click! | Astazi
Daca vrem sa fim sanatosi si sa traim mult, atunci trebuie sa reducem pe cat posibil consumul de carne rosie, spun ultimele cercetari. Iata ce spun specialistii site-ului webMD.com despre riscurile aparitiei unor afectiuni, dar si despre rolul pe care il are carnea rosie in alimentatie.
Creste riscul de cancer si determina aparitia bolilor de inima?
Referitor la afectiunile cardiace, raspunsul este foarte clar. Carnea rosie (porc, vita, oaie, miel) contine multe grasimi nesaturate, care ridica nivelul de colesterol din sange. Prin urmare, creste riscul aparitiei bolilor de inima. Cand vine vorba de cancer, raspunsul este inca pus sub semnul intrebarii. Se pare insa ca un consum ridicat de carne rosie poate duce la aparitia cancerului colorectal.
Ce beneficii nutritionale are carnea rosie?
Este bogata in fier, mineral care nu trebuie sa lipseasca din organism, mai ales in perioada adolescentei. Carnea rosie mai contine vitamina B12 si zinc, care ajuta la intarirea sistemului imunitar, dar si proteine, care ajuta oasele si muschii.
Carnea de porc este o carne rosie sau alba?
Este o carne rosie, spun specialistii. Exista o proteina in carne care ajuta la pastrarea oxigenului din muschi, aceasta fiind cea care da 'culoarea' carnii. Pentru ca aceasta proteina se gaseste din belsug in carnea de porc, aceasta din urma a fost catalogata drept carne rosie.
Cat de multa carne rosie putem consuma?
'Nu trebuie sa renuntam la carnea rosie', spun specialistii. Dar trebuie sa limitam consumul ei. Doua- trei portii care sa contina carne rosie, pe saptamana, sunt suficiente. Specialistii recomanda, insa, evitarea produselor preparate din carne rosie, precum carnatii sau sunca.
Cum putem reduce efectele negative ale carnii rosii?
Pentru a preveni efectele negative, aveti grija cand o preparati. Este de preferat sa gatiti carnea rosie pe gratar si nu in ulei, insa nu o ardeti. Nu uitati, inainte de a prepara carnea, sa eliminati grasimea. Preparatele marinate pot reduce riscul de aparitie a cancerului. Mancati friptura in combinatie cu salata de legume.
Aceasa stire a fost preluata de pe Click!.
Daca vrem sa fim sanatosi si sa traim mult, atunci trebuie sa reducem pe cat posibil consumul de carne rosie, spun ultimele cercetari. Iata ce spun specialistii site-ului webMD.com despre riscurile aparitiei unor afectiuni, dar si despre rolul pe care il are carnea rosie in alimentatie.
Creste riscul de cancer si determina aparitia bolilor de inima?
Referitor la afectiunile cardiace, raspunsul este foarte clar. Carnea rosie (porc, vita, oaie, miel) contine multe grasimi nesaturate, care ridica nivelul de colesterol din sange. Prin urmare, creste riscul aparitiei bolilor de inima. Cand vine vorba de cancer, raspunsul este inca pus sub semnul intrebarii. Se pare insa ca un consum ridicat de carne rosie poate duce la aparitia cancerului colorectal.
Ce beneficii nutritionale are carnea rosie?
Este bogata in fier, mineral care nu trebuie sa lipseasca din organism, mai ales in perioada adolescentei. Carnea rosie mai contine vitamina B12 si zinc, care ajuta la intarirea sistemului imunitar, dar si proteine, care ajuta oasele si muschii.
Carnea de porc este o carne rosie sau alba?
Este o carne rosie, spun specialistii. Exista o proteina in carne care ajuta la pastrarea oxigenului din muschi, aceasta fiind cea care da 'culoarea' carnii. Pentru ca aceasta proteina se gaseste din belsug in carnea de porc, aceasta din urma a fost catalogata drept carne rosie.
Cat de multa carne rosie putem consuma?
'Nu trebuie sa renuntam la carnea rosie', spun specialistii. Dar trebuie sa limitam consumul ei. Doua- trei portii care sa contina carne rosie, pe saptamana, sunt suficiente. Specialistii recomanda, insa, evitarea produselor preparate din carne rosie, precum carnatii sau sunca.
Cum putem reduce efectele negative ale carnii rosii?
Pentru a preveni efectele negative, aveti grija cand o preparati. Este de preferat sa gatiti carnea rosie pe gratar si nu in ulei, insa nu o ardeti. Nu uitati, inainte de a prepara carnea, sa eliminati grasimea. Preparatele marinate pot reduce riscul de aparitie a cancerului. Mancati friptura in combinatie cu salata de legume.
Aceasa stire a fost preluata de pe Click!.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu