Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 16 iunie 2009

Dulciurile dauneaza grav memoriei

Dulciurile dauneaza grav memoriei Click! | Astazi

Renunta la dulciuri si la carnea grasa in favoarea alimentelor cu antioxidanti si vitamina B, pentru o buna tinere de minte.

Persoanele care vor sa-si protejeze neuronii si sa intarzie efectele imbatranirii asupra memoriei ar trebui sa consume cat mai putine alimente bogate in calorii si carbohidrati, precum carnea grasa, branzeturile, ouale, dulciurile, alcoolul, bauturile dulci si sa creasca aportul de legume verzi, peste si fructe. Recomandarea vine ca urmare a unui studiu german care a aratat ca reducerea aportului caloric cu 30% in cazul persoanelor cu media de varsta de 60 de ani a dus la imbunatatirea memoriei. Cu cat incepi mai din timp sa faci modificari in regimul alimentar, cu atat scazi riscul de a face Alzheimer sau alte boli care afecteaza memoria la o varsta inaintata.

Creste aportul de antioxidanti

Numeroase cercetari au aratat rolul benefic al antioxidantilor din plante asupra sanatatii. Acestia protejeaza impotriva radicalilor liberi, molecule care accelereaza procesul de imbatranire. Un studiu american efectuat pe caini a aratat ca animalele care au urmat cativa ani o dieta bogata in antioxidanti au reusit sa invete trucuri noi si sa duca la indeplinirea unor sarcini mai repede si mai bine decat cele cu diete normale. Antioxidantii imbunatatesc comunicarea dintre neuroni, protejand creierul impotriva bolii Alzheimer. Prin urmare, consuma cat mai multe fructe de culoare violet, bogate in antioxidanti, cum ar fi murele, coacazele, macesele, ciresele, strugurii, dar si legume precum broccoli, varza, sfecla, conopida.

Vitaminele B regenereaza neuronii

Alte studii au demonstrat ca si complexul de vitamine B, cum ar fi niacina si acidul folic, sunt foarte importante pentru buna functionare a creierului. Se pare ca ele ajuta la dezvoltarea de noi celule ale creierului. Aceste vitamine se gasesc in carne, peste, rosii, lactate, cereale pe baza de grau, legume cu frunze verzi (spanac, salata verde).

Aceasa stire a fost preluata de pe Click!.

Niciun comentariu: