Gandul | Astazi
Universitatea Medicala Rochester din New York avertizeaza ca sucul din portocale ataca smaltul dintilor, distrugandu-l in proportie de 84 la suta, potrivit unui studiu.
Dr. Yan-Fang Ren, coordonatorul cercetarii, a constatat ca juice-ul din portocale are un continut ridicat de acid, care ataca dantura, efectul acestuia asupra dintilor fiind mai puternic decat al hidrogenului peroxid, substanta intalnita in produsele de albit dintii.
Mai mult, sucul din portocale demineralizeaza smaltul danturii, fapt ce favorizeaza aparitia sensibilitatii dentare la cald, rece sau dulce. Specialistii spun ca, pentru a diminua efectul negativ al bauturii, sa evitam curatarea dintilor cel putin o ora de la momentul consumului, pentru a permite smaltului sa se remineralizeze. in acelasi timp, oamenii de stiinta recomanda persoanelor care obisnuiesc sa consume suc proaspat de portocale sa il bea cu un pai, evitand pe cat posibil sa tina prea mult sucul in gura.
'In urma analizelor de laborator am observat ca, in ciuda asteptarilor, sucul de portocale cumparat si care contine acid este mai inofensiv decat sucul obtinut acasa, care este suta la suta natural', spune Dr. Yan-Fang Ren.
Mai mult, sucurile naturale pot anula efectul medicamentelor, arata un alt studiu efectuat asupra citricelor. Testele au mai demonstrat ca sucul de portocale, mere si grapefruit diminueaza efectul benefic al unor antibiotice sau al pastilelor contra temperaturii ridicate.
In plus, medicii stomatologi spun ca pentru a ne pastra o dantura alba trebuie sa evitam sa consumam ceai, cafea sau vin rosu. Cafeina diminueaza cantitatea de saliva produsa, iar dintii nu se mai pot curata in mod natural. Pentru a reduce riscul deteriorarii smaltului, stomatologii recomanda sa consumam toate aceste bauturi in perioade limitate de timp. Astfel, putem consuma zilnic un pahar cu o astfel de bautura, dar in restul zilei ar fi bine sa bem apa.
Aceasa stire a fost preluata de pe Gandul.
Universitatea Medicala Rochester din New York avertizeaza ca sucul din portocale ataca smaltul dintilor, distrugandu-l in proportie de 84 la suta, potrivit unui studiu.
Dr. Yan-Fang Ren, coordonatorul cercetarii, a constatat ca juice-ul din portocale are un continut ridicat de acid, care ataca dantura, efectul acestuia asupra dintilor fiind mai puternic decat al hidrogenului peroxid, substanta intalnita in produsele de albit dintii.
Mai mult, sucul din portocale demineralizeaza smaltul danturii, fapt ce favorizeaza aparitia sensibilitatii dentare la cald, rece sau dulce. Specialistii spun ca, pentru a diminua efectul negativ al bauturii, sa evitam curatarea dintilor cel putin o ora de la momentul consumului, pentru a permite smaltului sa se remineralizeze. in acelasi timp, oamenii de stiinta recomanda persoanelor care obisnuiesc sa consume suc proaspat de portocale sa il bea cu un pai, evitand pe cat posibil sa tina prea mult sucul in gura.
'In urma analizelor de laborator am observat ca, in ciuda asteptarilor, sucul de portocale cumparat si care contine acid este mai inofensiv decat sucul obtinut acasa, care este suta la suta natural', spune Dr. Yan-Fang Ren.
Mai mult, sucurile naturale pot anula efectul medicamentelor, arata un alt studiu efectuat asupra citricelor. Testele au mai demonstrat ca sucul de portocale, mere si grapefruit diminueaza efectul benefic al unor antibiotice sau al pastilelor contra temperaturii ridicate.
In plus, medicii stomatologi spun ca pentru a ne pastra o dantura alba trebuie sa evitam sa consumam ceai, cafea sau vin rosu. Cafeina diminueaza cantitatea de saliva produsa, iar dintii nu se mai pot curata in mod natural. Pentru a reduce riscul deteriorarii smaltului, stomatologii recomanda sa consumam toate aceste bauturi in perioade limitate de timp. Astfel, putem consuma zilnic un pahar cu o astfel de bautura, dar in restul zilei ar fi bine sa bem apa.
Aceasa stire a fost preluata de pe Gandul.
Un comentariu:
Fiindca ai participat la SuperBlog 2008, vroiam sa-ti multumim inca o data ca ne-ai fost alaturi la prima editie. Totodata, avem si o veste buna: organizam si
SuperBlog 2009 - acum, cu sponsori din mai multe domenii, premii mai valoroase si repartizate mai echilibrat. Am imbunatatit multe dintre aspectele pe care ni le-ati semnalat anul trecut si speram sa continuam impreuna aceasta competitie.
SuperBlog 2009 incepe astazi, insa inscrierile continua. Daca ai timp si inspiratie, te invitam sa te inscrii. Poti afla procedura de inscriere accesand
http://pcnews.ro/2009/09/11/superblog-2009-primele-detalii/
iar aici este publicat comunicatul de presa din care poti afla care sunt sponsorii si premiile de anul acesta:
http://www.swissplan.biz/stiri/SuperBlog-2009,
precum si prezentarea in imagini a galei de premiere de anul trecut.
Astazi s-a publicat deja prima proba la http://pcnews.ro/2009/10/15/superblog-2009-ziua-1/
Daca te inscrii pana luni, 19 octombrie 2009, la ora 9AM, primesti un bonus de 30 de puncte din partea noastra.
Iti dorim succes si speram sa te vedem printre participanti si castigatori!
PCNews.ro si SwissPlan.biz
Trimiteți un comentariu