Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 22 mai 2008

Dodge Challenger de la Hennessey

Abia ce a ajuns la primi clienti si noul muscle-car al celor de la Chrysler, Dodge Challenger, a si intrat in colimatorul tunerilor americani, Hennessey facand deja prima miscare in sensul cresterii performantelor masinii. Cu o vasta experienta in supraalimentarea modelelor Viper (cine nu a auzit de Viper Venom 1000 TT?) compania lui John Hennessey a aplicat acelasi tratament si motorului lui Challenger, din care a reusit sa obtina 725 CP si 1.016 Nm.

Interesant este insa faptul ca tunerul american nu s-a multumit doar sa dopeze marele V8, ci si sa il alezeze pana la cilindreea de 7 litri (a urmat, evident, o serie de operatiuni menite sa intareasca blocul motor), astfel incat masina se lauda acum si cu prezenta numarului magic 427 (7.000 cmc exprimati in inch-i cubi).

In acest stadiu de dezvoltare (mai exista doua de modificari minore, in urma carora Challenger ajunge la “doar” 500, respectiv 530 CP), motorul lui SRT700 are in plus fata de versiunea standard (in afara de anterior mentionatul turbocompresor) componente din otel forjat, injectoare cu debit marit, un sistem de evacuare dublu cu diametrul de 76 mm si o setare noua a chip-ului de management.

Pe sosea, rezultatele sunt pe masura: 0-100 km/h se consuma in doar 3,5 secunde, sfertul de mila este topit in doar 11,3 secunde, iar masina nu se opreste din accelerat pana ce nu atinge plafonul celor 300 km/h. Un muscle-car de Mr. Olimpia, intr-adevar...

Niciun comentariu: