Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 16 iunie 2008

5 sfaturi pentru o gradina perfecta

firme-amenajari-gradini
209
Oricine doreste o gradina frumoasa si usor de intretinut. Pentru a nu vi se parea epuizant fizic sau sa constituie un adevarat soc pentru plante, obisnuiti-va sa faceti cateva lucruri simple, dar periodice pentru gradina dumneavoastra. Acesta este primul sfat si cel mai important.
Al doilea sfat este sa pastrati gradina curata si sa smulgeti toate buruienile care saracesc solul de ingrasaminte si nutrienti, sufoca plantele cu flori, dau un aspect urat peisajului.
Al treilea sfat se refera la stratul protector care nu trebuie sa lipseasca din nici o gradina, fie ca este facut din stratul de frunze macerate sau alte combinatii de pamant si ingrasaminte, care dau un aer salbatic gradinii si care pastreaza foarte bine umiditatea solului si impiedica raspandirea prea mare a buruienilor.
Pentru rezultate maxime va sfatuim in al patrulea rand sa folositi ingrasaminte organice.

Cele mai ieftine si la indemana sunt cele oferite de natura adica frunzele uscate, iarba uscata. Puteti folosi si ingrasaminte animale, excelente pentru plante. In lipsa de altceva puteti folosi si ingrasamintele artificiale, repectand intocmai cantitatile calculate la suprafata gradinii. Ingrasamintele bogate in nitrogen pot sa va arda plantele. Un sfat important, nu puneti aceste ingrasaminte artificiale prea aproape de tulpinile plantelor cu flori si nici in cantitati mari.
Ultimul sfat este sa pastrati o oarecare compartimentare, pentru a putea controla mai bine dezvoltarea plantelor, pentru a putea interveni usor pentru a taia buruienile sau pentru a rari plantele care s-au dezvoltat peste masura.

Niciun comentariu: