Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 5 iunie 2008

„Aţi câştigat un Logan“, ultima ţeapă prin SMS

Un automobil Logan este promis prin SMS credulilor

Zilele acestea, abonaţii companiilor de telefonie mobilă au fost „asaltaţi” de SMS-uri false în care erau anunţaţi că sunt fericiţii câştigători ai unor automobile marca Logan. „Felicitări! Automobile Dacia-Renault v-a desemnat câştigătorul unui autoturism Dacia Logan” – sună aceste mesaje primite pe mobil. Pentru detalii, se oferă diferite numere din reţeaua Cosmote. Ieri, reporterii ziarului „Gândul” au sunat la un asemenea număr. Persoana care a răspuns s-a recomandat drept reprezentant al firmei Automobile Dacia-Renault, cu numele Cristian Popescu. Pe un ton sobru, a întrebat care este numărul de telefon pe care s-a primit SMS-ul şi, după câteva secunde de aşa-zisă verificare în baza de date, a încercat să ofere cât mai multe detalii despre premiu.

„Este corect. Aţi câştigat o Dacie Logan în urma selectării aleatorii de către calculatorul nostru. În cursul zilei de mâine (azi – n.r.), o echipă din cadrul companiei noastre ce se va ocupa de tractarea autoturismului va veni la adresa dumneavoastră, pe care mi-o veţi indica, împreună cu avocatul firmei, în prezenţa căruia veţi semna actele prin care veţi fi pus în posesia automobilului. În câteva minute de când aţi încheiat convorbirea cu mine va trebui să plătiţi o taxă de 75 de euro, care reprezintă contravaloarea tractării”, a precizat falsul reprezentant al firmei Dacia-Renault.

De altfel, toată paguba ce ar putea fi produsă unui credul este prin sistemul cartelelor reîncărcabile. Mai întâi, ţi se cere să comunici codurile unor cartele reîncărcabile în sumă de 75 de euro. Apoi ţi se solicită, pentru îmbunătăţiri la Loganul respectiv, tot o cartelă reîncărcabilă. Pentru avocatul care „se va ocupa de tranzacţie”, ţi se mai solicită 50 de euro, de data aceasta pe cartelă Orange.

La finalul discuţiei, ţeparul a mai declarat: „Grăbiţi-vă, pentru că mai sunt şi alte persoane la rând. Peste 1.000 de persoane m-au contactat în decurs de câteva zile”.

Reprezentanţii Automobile Dacia-Renault au negat existenţa unui astfel de concurs, precizând că sunt false SMS-uri, care au apărut încă din luna iulie a anului trecut. „Suntem o companie serioasă. Noi am sesizat în nenumărate rânduri organele abilitate să se ocupe de această reţea de ţepari, însă până acum nu avem nici un răspuns de la acestea cum că ar fi depistat vreunul. Probabil, le este foarte greu, întrucât acestea folosesc cartele telefonice şi nu abonament”, au arătat reprezentanţii Automobile Dacia-Renault.

Niciun comentariu: