Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 12 iunie 2008

Cum sa aveti o vacanta sanatoasa

Înainte de a pleca la drum, fie că este vorba despre vacanţă sau doar o escapadă de weekend, asiguraţi-vă că aţi luat trusa cu medicamente. Aceasta trebuie să includă pastile pentru cele mai des întâlnite situaţii în care sănătatea v-ar putea juca o festă chiar în concediu. În plus, cei cu afecţiuni cronice care necesită tratament sau care se ştiu cu anumite probleme nu trebuie să se uite acasă medicamentele recomandate de medicul curant. Pentru concediu trebuie să aveţi medicamente care să acopere circa 7 zile de tratament, chiar dacă, în realitate, veţi folosi mai puţine.

Specialiştii spun că aşa ar trebui calculat, pentru a nu vă încărca nici prea mult, nici prea puţin cu medicamentele necesare. Astfel, trebuie să aveţi pastile pentru diaree şi alte probleme gastrointestinale: laxative uşoare sau medicamente antiacide. Nu uitaţi de creme cu hidrocortizon pentru alergii şi pastilele antihistaminice, iar dacă vă ştiţi cu reacţii alergice severe, luaţi şi un autoinjector, dar numai prescris de medic. De asemenea, din trusă nu trebuie să vă lipsească pastile pentru răceală, guturai, greaţă, picături de ochi, creme antibacteriene, ibuprofen, aspirină şi medicamente pentru dureri şi febră. La acestea adăugaţi alte lucruri de prim-ajutor: bandaje adezive, elastice, antiseptice, foarfece, pensetă, faşă de bumbac şi cartea cu instrucţiuni elementare de prim-ajutor.

Cum să preveniţi răul de călătorie

În plus, specialiştii vă sfătuiesc dacă ştiţi că o să mergeţi într-o zonă recunoscută pentru transmiterea unor boli grave, să luaţi medicamente antimalarie sau antibiotice pentru diaree severă. În final, pentru a avea parte de o vacanţă frumoasă, călătoriţi fără a vi se face rău de drum sau mişcare, numai cu stomacul gol. Dacă optaţi pentru avion, alegeţi locuri undeva la mijlocul acestuia, pentru că mişcarea este mai puţin resimţită, iar pentru cei care merg în croazieră este recomandat să aveţi cabina în jumătatea inferioară a navei. Feriţi-vă de odorizante, fum de ţigară sau miros de mâncare gătită. Nu citiţi şi nu urmăriţi nimic la televizor dacă ştiti că vi se face rău de înălţime sau mişcare. Şi, cel mai important, evitaţi alcoolul, ne mai sfătuiesc medicii.

Niciun comentariu: