Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 18 iunie 2008

Volkswagen Tiguan HyMotion, 100% ecologic

Pretul carburantilor in continua crestere in Statele Unite ii obliga pe majoritatea constructorilor care activeaza pe aceasta piata sa ofere publicului noi solutii de motorizare. Volkswagen, spre exemplu, a lansat zilele acestea in Statele Unite un Tiguan alimentat de un motor cu pile de hidrogen.

Desi este inca in faza de concept, Tiguan-ul impresioneaza prin faptul ca singurele emisii care ies pe teava de esapament sunt vaporii de apa. Conceptul ecologic Tiguan, botezat si HyMotion, este propulsat de un motor electric alimentat de o pila de hidrogen. Unitatea electrica primeste resurse si din partea unei baterii litiu-ion care se incarca cu ajutorul sistemului de regenerare a energiei fortei de franare.

In conditii normale de functionare, unitatea hibrida dezvolta 107 cai, in timp ce ajutata de bateria litiu-ion puterea totala poate creste pana la 134 de cai. Performantele crossover-ului ecologic nu sunt impresionante insa pot fi considerate acceptabile: un sprint de la 0 la 100 de km/h in 14 secunde si o viteza maxima de 150 km/h.

economie si emisii de gaze. Volkswagen nu a oferit inca detalii despre o posibila versiune de productie sau despre un debut al conceptului si pe piata europeana.

Niciun comentariu: