Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 15 iulie 2008

Ouale previn obezitatea

Ouale previn obezitatea Consumul de oua la micul dejun poate contribui la prevenirea obezitatii, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani, citati de dailymail.co.uk. in afara de pierderea caloriilor, ouale ofera multa energie organismului.

Potrivit studiului, persoanele care isi incep ziua cu un mic dejun care include doua oua fierte, prajite sau omleta, pierd cu 60% mai mult din greutate decat celelalte persoane. Ouale ofera o senzatie de satietate mai multe ore decat alte alimente consumate la micul dejun. Cercetatorii de la Universitatea de stat Louisiana au analizat obiceiurile alimentare intr-un grup de femei supraponderale si femei obeze.

Femeile care urmau o dieta cu continut scazut de grasimi au fost rugate sa manance la micul dejun cate un corn sau cate doua oua. Ambele feluri de mancare contineau acelasi numar de calorii si aveau aproximativ aceeasi greutate. Dupa opt saptamani, femeile care au preferat ouale au pierdut cel mai mult in greutate, cu, in medie, 65%. Aceste femei au pierdut, de asemenea, mai multi centimetri in talie fata de femeile care au preferat cornul.

in afara de senzatia de satietate, ouale ofera si energie mult mai mult timp, in comparatie cu un corn cu branza. Persoanele care consuma oua la micul dejun tind sa manance mai putin in cursul zilei, iar o posibila explicatie ar fi concentratia mare de proteine din ou. Desi ouale contin colesterol, sunt mai sanatoase decat grasimile saturate care se gasesc in prajituri, biscuiti si placinte.

Sfat

Ouale contin o cantitate mare de colesterol, de aceea, exista bolnavi care au interzis la acest aliment. Primii vizati sunt cei cu probleme cardiace, colesterolul putand bloca arterele. Pentru bolnavii de rinichi, ficat sau vezica biliara galbenusul poate fi daunator. Nu hraniti copiii mai mici de un an cu oua, acestia putand face eczeme.
Sursa: Click!

Niciun comentariu: