Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 30 iulie 2008

'Pensiile , majorate de la 1 noiembrie'

\'Pensiile , majorate de la 1 noiembrie\' 30 Iulie 2008, Adevarul

Pensiile acordate de la bugetul de stat vor fi majorate de la 1 noiembrie, a declarat ieri prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu, in sedinta Delegatiei Permanente a Partidului National Liberal. Tariceanu a explicat ca termenul a fost deja devansat cu doua luni, de la 1 ianuarie 2009, la 1 noiembrie 2008. Potrivit sefului Executivului, dupa aceasta majorare, punctul de pensie va ajunge la 45 la suta din venitul mediu.

Premierul Tariceanu a amintit ca anul trecut s-a reusit acelasi lucru, devansarea majorarii pensiilor cu doua luni, punctul de pensie fiind majorat la 1 noiembrie 2007 la 37,5 la suta din venitul mediu pe economie.

'Din discutiile pe care le-am avut in aceste zile cu ministrul muncii, am ajuns la concluzia ca ne vom permite sa mergem in continuare cu aceste masuri si, inca o data, devansam ceea ce ne-am angajat sa facem de la 1 ianuarie 2009.

Cu alte cuvinte, cresterea valorii punctului de pensie la 45 la suta din venitul mediu se va realiza de la 1 noiembrie', a precizat Tariceanu. El a adaugat ca, de la aceeasi data, vor fi majorate si pensiile agricultorilor.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu: