Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 21 iulie 2008

Presedintele Ceceniei cere armatei ruse sa inapoieze proprietatile ocupate 'fara baza legala'

Presedintele Ceceniei cere armatei ruse sa inapoieze proprietatile ocupate \'fara baza legala\' 21 Iulie 2008, Ziua

Presedintele cecen prorus, Ramzan Kadarov, a cerut sambata armatei ruse sa restituie terenurile si cladirile pe care le-a ocupat 'fara baza legala' in Cecenia, relateaza AFP, preluat de Rompres.

'Nu numai puterea civila trebuie sa respecte legea, ci si conducerea militara a unitatilor stationate in Cecenia', a declarat el, intr-o conferinta de presa de la Groznai.
'Aceste unitati ocupa terenuri enorme si cladiri, in majoritate fara baza legala. Si cand solicit sa punem ordine in toate aceste lucruri, se fac raporturi ca Kadarov este impotriva puterii federale', a adaugat liderul cecen.

'Solicitam in fiecare an armatei sa ne inapoieze scolile si spitalele, de care avem nevoie. Militarii trebuie sa-si construiasca sediile de care au nevoie', a adaugat el.
Armata rusa ocupa, pentru bazele si cazarmele sale din Cecenia, spatii de 15 ori mai mari decat in ultimii ani ai Uniunii Sovietice, potrivit datelor oficiale cecene. Dupa destramarea URSS, armata rusa si separatistii ceceni s-au infruntat in doua razboaie, soldate cu circa 100.000 de morti.

Sursa: Ziua

Niciun comentariu: