Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 29 iulie 2008

Topul dietelor de slabit

Topul dietelor de slabit 29 Iulie 2008, Jurnalul National

Un studiu israelian a analizat cele mai cunoscute diete de slabit, iar cercetatorii au ajuns la concluzia ca, pentru a scapa de kilogramele in plus, trebuie sa mincam alimente cit mai sarace in carbohidrati.

Statisticile indica un numar tot mai mare de persoane supraponderale si obeze. Iar in intimpinarea acestora vin si mai multe regimuri de slabit 'garantate' ca ne scapa de kilograme in cel mai scurt timp. Un grup de medici nutritionisti israelieni, in colaborare cu cei de la Spitalul Universitar din Leipzig si de la Boston, a comparat diferitele tipuri de regimuri de slabit, pentru a observa care dintre ele dau cele mai bune rezultate: cele care exclud carbohidratii (glucidele), care nu permit consumul de grasimi (lipide) sau faimosul regim mediteranean?

STUDIU. Pentru a face aceasta comparatie, specialistii au recrutat 322 de persoane supraponderale si obeze, unele din ele cu diabet sau cu afectiuni cardiovasculare. Media de virsta a participantilor la studiu era de 52 de ani si majoritatea era de sex masculin. Subiectii a trebuit sa urmeze unul dintre cele trei regimuri de slabit timp de doi ani, pe parcursul carora erau obligati sa se intilneasca periodic cu nutritionistii.

Prima dintre dietele de slabit la care au fost supusi participantii la studiu a fost cea saraca in lipide si a exclus untul, uleiul, brinza, friptura de porc si orice alt fel de carne grasa. Aportul caloric in cadrul acestei diete era de 1.500 de calorii zilnic in cazul femeilor si 1.800 in cazul barbatilor. Cel de-al doilea regim, cel mediteranean, presupune consumul de fructe, legume proaspete si peste, in combinatie cu uleiul de masline.

Si pentru dieta mediteraneana erau impuse aceleasi restrictii calorice. Iar ultimul din cele trei regimuri, cel fara carbohidrati, interzicea consumul de piine, de produse de patiserie, de orez si paste fainoase. in acest tip de regim nu a fost impus un numar maxim de calorii, insa subiectilor li s-a recomandat sa manince mai multe proteine si grasimi vegetale decit de origine animala.

Rezultatele studiului au aratat ca participantii care au slabit cel mai mult sint cei care au exclus carbohidratii din alimentatie, cu o scadere medie in greutate de 4,7 kg. Pe locul doi in topul dietelor de slabit se situeaza regimul mediteranean cu o pierdere in greutate de aproximativ 4,4 kg. Iar pe ultimul loc se afla dieta saraca in grasimi, participantii pierzind in medie 2,9 kg.

Miscare
Specialistii israelieni au subliniat ca nici una dintre dietele de slabit pe care le-au analizat nu ar fi avut efectul scontat daca participantii la studiu nu ar fi efectuat si exercitii fizice. in lipsa miscarii, regimurile de slabire reduc in acelasi timp si cantitatea de grasime de pe corp, dar si masa musculara.

Potrivit specialistilor, este obligatoriu sa ne mentinem masa musculara in forma maxima, deoarece cu cit avem muschii mai bine dezvoltati, cu atit ardem mai multe calorii. Exercitiile fizice recomandate de antrenorii de fitness in curele de slabire sint de intensitate medie si trebuie realizate timp de 30 de minute de trei ori pe saptamina.

Sursa: Jurnalul National

Niciun comentariu: