Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 10 septembrie 2008

Handbal - Oficial: Nationala feminina are selectioner suedez

Handbal - Oficial: Nationala feminina are selectioner suedez 10 Septembrie 2008, Antena3

Asteptarea a luat sfarsit! Federatia Romana de Handbal a anuntat marti seara numele inlocuitorului lui Gheorghe Tadici. Oarecum surprinzator, noul selectioner al echipei nationale de fete este un strain. Mai precis, este vorba despre suedezul Thomas Ryde, fostul antrenor al danezelor de la Viborg.

Surpriza este cu atat mai mare cu cat, initial, Comitetul Director al FRH anuntase doua nume pentru postul lasat vacant de Tadici: Mariana Tarca si Radu Voina. Au existat si speculatii conform carora si Dumitru Musi ar fi avut sanse, tinand cont de faptul ca le cunoste bine pe fete din perioada in care le-a fost principal si chiar secund. Cu toate acestea, castig de cauza a avut suedezul Ryde.

Contract pe trei luni

Treisprezece membri au votat pentru si doar patru au fost impotriva: Gheorghe Tadici, Constantin Cazacu, Sevistean Popa si Teodor Rad. si mai surprinzator e faptul ca Ryde are contract pe doar trei luni de zile cu Federatia Romana de Handbal, urmand sa conduca echipa nationala de fete la turneul final al Campionatului European, competitie ce va avea loc in decembrie, in Macedonia. Suedezul va primi un salariu de 6.000 de euro pe luna.

Tadici vrea rascoala!

Cel mai enervat de decizia Federatiei a fost, fara doar si poate, fostul selectioner. Gheorghe Tadici nu numai ca a votat impotriva numirii lui Ryde, dar a rabufnit dupa aflarea hotararii. 'Este o palma data intregului colectiv de antrenori romani. Pe Ryde l-am batut de doua ori cu Oltchim in grupele Ligii Campionilor. Voi vorbi cu toti antrenorii romani sa nu-l sprijine pe Ryde', a declarat Tadici. De precizat ca noul selectioner al echipei nationale va avea un secund roman, numit in zilele urmatoare de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Handbal.

Ryde a castigat Liga Campionilor. De doua ori!

In varsta de 48 de ani, Thomas Ryde a fost politist. Ca antrenor, suedezul a fost ultima data principalul lui Viborg, unde a avut-o eleva pe Cristina Varzaru. Cu gruparea daneza, noul selectioner al Romaniei a castigat de doua ori Liga Campionilor, dar a fost invins, in sezonul trecut, de Oltchimul lui Gheorghe Tadici, atat in deplasare cat si in Danemarca. Ryde a plecat la data de 28 mai 2008 de la Viborg, desi mai avea doi ani de contract. Explicatia tehnicianului - motive personale.

Sursa: Antena3

Niciun comentariu: