Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 1 septembrie 2008

Inca un roman ucis de bombe in Afganistan

Inca un roman ucis de bombe in Afganistan 01 Septembrie 2008, Cotidianul

Sergentul-major Dragos Traian Alexandrescu a decedat dupa ce transportorul blindat in care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv. Alti patru camarazi au fost raniti si sunt internati intr-un spital militar din Baza Lagman.

Barbatul care si-a pierdut viata este sergentul-major Dragos Traian Alexandrescu, in varsta de 31 de ani, casatorit si tatal unui copil. Soldatul este in serviciul Ministerului Apararii din 2003. Militarii Batalionului 30 Vanatori de Munte 'Dragoslavele' se aflau in patrulare pe autostrada Qalat-Kabul cand, la 20 de kilometri de Qalat, al treilea transportor din coloana a trecut peste un dispozitiv exploziv artizanal. in incident au mai fost raniti alti patru militari romani. Acestia au primit asistenta medicala la fata locului, iar apoi au fost dusi la spitalul militar din Baza Lagman.

Din 2002, acesta este cel de-al saptelea militar roman mort in teatrul de operatiuni din Afganistan.

In plus, 24 de militari romani au fost raniti in cei sase ani de cand Romania are trupe in aceasta tara. Ultimul deces dateaza din 13 iunie, cand un militar a murit si alti trei au fost raniti in urma unui atac cu armament usor pe aceeasi autostrada Qalat-Kabul. Romania are detasati in Afganistan 645 de soldati, 84 in operatiunea americano-afgana Enduring Freedom si 561 in ISAF, forta multinationala organizata sub egida NATO. Cartierul General al trupelor romane se afla la Qalat, unde, alaturi de militari americani, lupta cu insurgenta talibanilor, mai accentuata decat in celelalte regiuni.

Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu: