Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 18 septembrie 2008

Planeta, zguduita de taifunul de pe Wall Street

Planeta, zguduita de taifunul de pe Wall Street 16 Septembrie 2008, Ziua

A patra mare banca de investitii din Statele Unite, Lehman Brothers, a anuntat ca va solicita declansarea procedurilor de faliment din cauza pierderilor de 60 de miliarde de dolari si a esuarii tuturor tentativelor de a gasi un investitor dispus sa salveze institutia. Niciuna din diviziile de brokeraj al Lehman Brothers sau alte filiale nu vor fi incluse in cererea privind declararea falimentului ce va fi depusa la Tribunalul din New York. Lehman Brothers a anuntat ca ia in considerarea vanzarea operatiunilor sale de brokeraj si este in 'discutii avansate'' pentru vanzarea diviziei sale de investitii bancare, relateaza Agerpres.

Cele mai importante banci si companii de brokeraj s-au intalnit, in acest sfarsit de saptamana, cu oficiali guvernamentali pentru a incerca sa formuleze un plan de salvare a bancii de investitii Lehman Brothers. Retragerea Bank of America din cursa pentru preluarea Lehman si indepartarea de la discutii a bancii engleze Barclays au sporit temerile referitoare la faptul ca Lehman ar putea fi fortata sa se plaseze sub protectia Legii falimentului.

Actiunile companiei au ajuns vineri la un pret de 3,65 dolari, la cel mai scazut nivel din istorie dupa ce investitorii au mizat pe o vanzare a activelor societatii la acel mai mic pret ca urmare a deprecierii cu peste 95 la suta a actiunilor.Posibilul colaps al uneia din cele mai vechi companii de pe Wall Street, cu o traditie de peste 158 de ani, a alertat si ministrii europeni de Finante, reuniti la Nisa la sfarsitul saptamanii trecute, care au solicitat autoritatilor americane un set de reguli pentru astfel de posibilitati si o solutie pentru iesirea din criza a bancii americane. Saptamana trecuta Lehman Brothers Holdings Inc a anuntat ca in trimestrul al treilea al acestui an a inregistrat pierderi nete estimate la 3,9 miliarde dolari.

Lehman Brothers, a patra mare banca de investitii din SUA, a precizat ca in trimestrul al treilea a inregistrat deprecieri de active in valoare de 7,8 miliarde dolari, astfel ca pierderile nete pe actiune s-au situat la 5,92 dolari, mult peste pierderile de 2,59 dolari pe actiune cat estimau analistii.

Sursa: Ziua

Niciun comentariu: