Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 10 martie 2009

Microsoft va permite dezactivarea Internet Explorerului

Microsoft va permite dezactivarea Internet Explorerului
Cotidianul | 09 Martie 2009

Varianta finala de Windows 7 le va permite utilizatorilor sa 'inchida' Internet Explorerul, browserul standard al sistemelor de operare Windows

Windows 7, succesorul controversatului sistem de operare Windows Vista, este programat sa ajunga pe rafturile magazinelor in 2010, insa peste un milion de persoane testeaza deja versiunea beta, facuta publica online de catre Microsoft in luna ianuarie.

Doi dintre utilizatorii care testeaza noul sistem de operare au descoperit, printre puzderia de setari, una pe care n-o mai intalnisera niciodata: posibilitatea de a dezactiva Internet Explorerului (IE), browserul incorporat in seria Windows. Noua setare ofera indicii privind modul in care Microsoft planuieste sa ostoiasca mania Uniunii Europene, care a acuzat compania fondata de Bill Gates, in luna ianuarie, de masuri anticoncurentiale si de limitarea libertatii de alegere a consumatorilor, scriu jurnalistii de la Associated Press.

Comisia Europeana a cerut atunci ca Internet Explorerul sa nu mai fie o dotare standard a sistemelor de operare Windows.

Casuta de bifare care permite dezactivarea Internet Explorerului a fost supusa atentiei publice pe doua bloguri, www.aeroxp.org si www.chris123nt.com. In versiunea beta a Windows 7, dezactivarea IE implica stergerea executabilului acestuia.

'Windows 7 devine tot mai important pentru Microsoft. Oficialii companiei vor sa scape de orice problema care i-ar putea descuraja pe utilizatori sa treaca la noua versiune a sistemului de operare', a prezentat analistul IT Michael Cherry un alt motiv pentru care s-a decis introducerea noii setari.

Niciun comentariu: