Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 19 noiembrie 2009

RCA mai scump pentru soferii implicati in accidente

RCA mai scump pentru soferii implicati in accidente Antena3 | Astazi

Rasplata pentru soferii disciplinati. Autoritatile au hotarat ca, de anul care urmeaza, conducatorii auto care nu au facut accidente sa plateasca mai putin pentru politele de raspundere civila auto (RCA). In schimb, soferii care au fost implicati in accidente vor fi 'taxati' in plus de companiile de asigurari, arata Gandul.

In urma introducerii noii clauze, soferii care nu au fost implicati in nici un accident vor primi, in primul an de asigurare , o reducere de 10%. Reducerea maxima, de 50% din pretul RCA, va fi acordata conducatorilor auto care nu au avut nici un accident timp de sapte ani.

Soferii care au fost implicati intr-un accident vor plati cu 45% mai mult, in primul an de asigurare. Cei care au in 'palmares' doua sau mai multe accidente vor plati un RCA de doua ori mai scump.

'Acest sistem este in avantajul celor multi, in conditiile in care 90% dintre cei care incheie asigurare RCA nu produc niciun eveniment, potrivit estimarilor. Ceilalti 10% dintre asigurati care creeaza probleme in trafic vor avea parte de malus. Sunt niste criterii tehnice dupa care va functiona', a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Aplicarea noului sistem de taxare se va face pe baza evenimentele rutiere inregistrate pe politele de asigurare incheiate de catre asigurat. Nu conteaza cine s-a aflat la volanul masinii la momentul producerii accidentului.

Aceasa stire a fost preluata de pe Antena3.

Niciun comentariu: