Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 26 ianuarie 2010

Top 5 condimente care îţi întăresc sistemul imunitar

www.gandul.info
Ghimbir, scorţişoară, pătrunjel - printre prietenii omului

Vânează virusurile. Luptă împotriva bacteriilor. Atacă ciupercile. Distruge paraziţii şi celulele tumorale. Acesta este sistemul nostru imunitar, un element esenţial, necesar pentru a supravieţui. Medicii spun că temperaturile scăzute pun sistemul imunitar la încercare. Astfel că specialiştii recomandă ca în această perioadă să acordăm o atenţie deosebită alimentaţiei, deoarece aceasta oferă organismului toţi nutrienţii de care avem nevoie pentru a face faţă vremii capricioase, fără a ne pune sănătatea în pericol.

"Condimentele, nelipsite din bucătărie, au un conţinut bogat de vitamine şi proteine - ideale pentru întărirea sistemului imunitar", spune specialistul în nutriţie Donna Tainter, autoarea cărţii "Mirodenii şi condimente: explicaţii tehnice despre alimentaţie".

Astfel, ghimbirul face minuni pentru sistemul circulator şi este eficient pentru tratarea durerilor reumatice, atât de des întâlnite în această perioadă la persoanele care suferă de această afecţiune. În acelaşi timp, expertul Tainter completează că ghimbirul este un bun antiinflamator şi poate fi folosit cu succes împotriva bolilor cardiovasculare, a cancerului sau a Alzheimerului.

Oregano are drept componente active două substanţe cu importante proprietăţi antibacteriene.

"Este un antioxidant puternic, de 42 de ori mai eficient decât merele, de 12 ori mai vitalizant decât portocalele şi de patru ori mai eficient decât afinele", spune Donna Tainter.

Specialistul completează că, datorită proprietăţilor antimicrobiene, bacteriile, virusurile şi microbii îşi găsesc un inamic de temut în scorţişoară. În plus, acest condiment, dacă este consumat cu regularitate, împiedică formarea şi dezvoltarea bacteriilor şi infecţiilor în organismul uman. "Este un bun tonic cerebral şi are proprietăţi antiinflamatorii". Scorţişoara poate fi introdusă şi în dieta persoanelor bolnave de diabet, deoarece reduce semnificativ valoarea glicemiei", adaugă nutriţionistul.

Chili este un remediu excelent pentru nasul înfundat. Mai mult, acest condiment are o influenţă majoră asupra creşterii imunităţii organismului, atât de afectată în această perioadă. "Este remediul natural al problemelor pulmonare şi are rol de prevenire a cancerului la stomac. Chili poate fi introdus cu succes în orice cură de slăbire, deoarece are capacitatea de a arde grăsimile şi de a accelera digestia", explică Donna Tainter.

Pătrunjelul este un complex puternic de vitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sulf, cupru şi aminoacid. În plus, această plantă este remediul ideal atunci când suntem răciţi, deoarece este de patru ori mai bogat în vitamina C decât o portocală, astfel că 100 de grame de pătrunjel conţin în jur de 240 de miligrame de vitamina C.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Fotograf Ioana spunea...

imi place blogul tau ai postari interesante

Masaj erotic spunea...

un blog interesant am citit cateva postari foarte bune