Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

sâmbătă, 17 mai 2008

Alungati depresiile cu miscare si muzica

Nu ignora semnalele depresiei, fie cã le observi la cineva apropiat, fie cã le simţi chiar tu. Aceasta este o afecţiune cu implicaţii majore la nivel comportamental, afectând la un moment dat şi trupul.
Starea de depresie aduce schimbãri importante în percepţia de sine, în percepţia lumii şi chiar în alimentaţie. Primul semn al depresiei este dorinţa de izolare, de retragere din faţa evenimentelor şi a persoanelor. Depresivii încep sã mãnânce extrem de puţin sau extrem de mult, neconştientizând neapãrat aceastã schimbare, se simt permanent obosiţi, le piere interesul pentru lucruri şi oameni.

Nu le mai pasã nici mãcar de propriul corp, de curãţenie, deoarece le dispare sentimentul respectului de sine. Din cauzele acestea, apar adesea gânduri legate de moarte şi chiar de suicid.
Specialiştii spun cã odihna alternatã cu exerciţii fizice regulate ajutã la alungarea depresiilor. Recomandarea medicului este sã dormi 8 ore pe noapte şi sã faci exerciţii în fiecare dimineaţã, timp de 20-30 de minute. Poţi alege orice tip de mişcare: înot, tenis de câmp, plimbarea cu bicicleta, jogging sau, pur şi simplu, o plimbare pe jos. Cercetãtorii au demonstrat cã, în timpul efortului fizic, la nivelul creierului au loc nişte procese ce produc starea de bunã-dispoziţie. Pentru cã şi alimentaţia are un rol important în prevenirea depresiilor, specialiştii recomandã persoanelor predispuse la aceste stãri sã mãnânce hranã bogatã în vitamine şi minerale. Fructele şi legumele nu trebuie sã lipseascã din meniul zilnic, care este bine sã fie sãrac în carbohidraţi complecşi. Se recomandã, de asemenea, evitarea zahãrului, a produselor ce conţin cofeinã sau grãsimi saturate. Muzica poate avea un rol deosebit de important în alungarea depresiilor. Persoanele anxioase trebuie sã asculte muzicã mai calmã, cu sunete liniştitoare, iar cei prea melancolici sunt îndemnaţi sã asculte muzicã veselã pentru a le schimba starea de spirit.

Niciun comentariu: