Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

sâmbătă, 17 mai 2008

BMW reinvie M1 printr-un concept fabulos

La doar o luna de la aniversarea a 30 de ani de la aparitia legendarului M1, primul si pana acum singurul supercar adevarat din istoria lui BMW, bavarezii vor prezenta la concursul de eleganta Villa d’Este (pe care il sponsorizeaza inca din 1999) un concept car desenat precum un M1 modern, ale carei prime fotografi au impanzit deja Internetul.
Si, de data aceasta, fanii si specialistii din industria auto nazuiesc ca masina va fi construita macar intr-o serie limitata.

Readucerea in atentia publicului a unor nume celebre s-a dovedit o afacere buna in sectorul rezervat celor mai rapide si mai scumpe masini din lume, modele precum Ford GT sau Mercedes McLaren SLR fiind doua dintre cele mai bune exemple in acest sens.

De fapt, rivalul de-o viata a lui BMW este gata sa repete “figura” peste numai doi ani, cand va lansa pe piata un succesor al celebrului 300SL Gullwing, ce va dezvolta in jur de 700 CP.

In atare conditii, fabricarea unei versiuni de serie a unui M1 Concept ar putea sosi la momentul oportun, mai ales in conditiile in care departamentele de cercetare-dezvoltare BMW mustesc de tehnologie de ultima ora.

Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca masina arata senzational, designul sau fiind “scutit” de liniile bizare gandite de Bangle & Co. in schimbul unor suprafete netede si a unor elemente stilistice traditionale (priviti doar partea frontala care ii va face sa planga pe fanii lui “bot de rechin”). Putem sugera un V10 biturbo?

Niciun comentariu: