Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 22 mai 2008

Ce alimente trebuie consumate inainte si dupa antrenamentul la sala

Alimentaţia şi antrenamentul de la sală se află într-o legătură foarte strânsă, mai ales dacă vreţi să arătaţi bine. Însă, trebuie precizat că, în funcţie de momentul din zi când se merge la sală, este recomandat consumul anumitor alimente. Cei care fac exerciţii de dimineaţă fac greşeala de a crede că dacă sar din pat direct în sala de antrenament vor arde mai multe calorii. Acest lucru este fals, susţin specialiştii. Lucrurile stau cu totul altfel. Somnul de noapte lasă organismul cu un nivel de zahăr foarte scăzut.

Acest lucru se traduce prin mai puţină energie şi un antrenament de o intensitate mai mică. Pentru că de intensitatea şi calitatea antrenamentului depinde felul în care va arăta corpul dumneavostră, specialiştii spun că nu trebuie să se sară peste masa de dimineaţă. Este bine ca înainte să mergeţi la sală să consumaţi un mic dejun, care să conţină cel puţin 25 de grame de carbohidraţi. Astfel, este bine să consumaţi câţiva biscuiţi, o jumătate de banană, iaurt sau o băutură destinată sportivilor. După antrenament, trebuie să mâncaţi din nou, însă o masă mai consistentă. Exerciţiile, stimulează pofta de mâncare foarte mult, mai ales la femei. Dacă săriţi peste micul dejun, vi se va face foame mai târziu şi veţi consuma mai multe calorii decât este necesar. Trebuie menţionat că distribuţia consumului de calorii trebuie împărţită de durata întregii zile.

Pe parcursul întregii zile trebuie să se ţină cont de gustările de la ora 10 şi de la ora 4

Micul dejun de după antrenament nu trebuie să conţină multe calorii. Astfel, este recomandat să mâncaţi ouă fierte, pâine din cereale integrale, ovăz, nuci, lapte, brânză, mure sau afine. Toate aceste alimente pot fi consumate în orice combinaţie, însă trebuie să se ţină cont de numărul de calorii. Dacă antrenamentul are loc în timpul zilei alimentaţia se schimbă. Dacă nu săriţi peste micul dejun şi serviţi şi o gustare în jur de ora 10, veţi fi în formă pentru un antrenament intens. După antrenament trebuie să se consume un prânz rezonabil. Prânzul de după antrenament trebuie să fie bogat în proteine pentru dezvoltare musculară şi în carbohidraţi pentru refacerea energiei. De aceea, este bine ca la prânz să consumaţi salată de pui, fasole, legume sau supă. Micul dejun, prânzul şi gustarea de la ora 4 ajută corpul să facă faţă antrenamentului de seară.

La cină trebuie să consumaţi creveţi cu orez, friptură la grătar cu cartofi dulci sau paste cu pui

Pentru că între prânz şi cină este o distanţă mare trebuie să nu se sară peste gustarea de la ora 4. Aceasta menţine corpul în formă pentru a face faţă antrenamentului. Această gustare poate fi o salată de fructe cu iaurt, banană cu unt de arahide sau alune. Imediat după antrenament trebuie să se ia cina. Altfel, a doua zi vă veţi simţi flămânzi. La cină ar trebui să consumaţi orez cu creveţi, cartofi dulci cu friptură la grătar şi brocoli sau paste (pene) cu pui. Este foarte important să evitaţi anumite alimente înainte de a merge la sală. Unele alimente fac antrenamentul să se desfăşoare mai greu. Aceste alimente sunt cele condimentate, fasolea, mâncărurile bogate în grăsime şi cele bogate în proteine.

Niciun comentariu: