Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 20 mai 2008

Cercetatorii au inventat automobilul pliabil

Aglomeratia marilor orase produce efecte care mai de care mai bizare. Unul dintre acestea este masina pliabila care a fost inventata la Massachusetts Institute of Technology, din Cambridge.
Cum numarul masinilor este in crestere, iar parcarile nu mai fac fata in mai toate marile metropole ale lumii, proiectul celor de la Massachusetts Institute of Technology ar putea veni ca o rezolvare la aceasta problema.



Masina botezata "City Car" are doua locuri, motor electric, computer de bord si... evident patru roti. Interiorul se poate modifica dupa nevoile proprietarului, bordul isi poate schimba culoarea si un sistem de ghidare special le indica soferilor unde se gaseste cel mai apropiat loc de parcare liber.

Masina se pliaza la jumatate din marimea sa si se amplaseaza in spatele altor vehicule de acelasi tip. Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology sugereaza insa ca administratiile locale sa construiasca si locuri de parcare speciale pentru City Car, pentru ca acestea sa poata stationa in sir indian ca si carucioarele de la supermarket.



Prototipul City Car va fi gata anul viitor.

Niciun comentariu: