Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 20 mai 2008

Grasimile nesaturate maresc riscul de aparitie a cancerului la san

Grăsimile nesaturate nu numai că pot duce la blocarea arterelor, dar cresc şi riscul apariţiei cancerului de sân, relevă un studiu finanţat de Uniunea Europeană. S-a observat că femeile care au nivele foarte mari de grăsimi nesaturate în sânge sunt de două ori mai predispuse la cancer de sân, faţă de femeile cu un nivel redus. Deşi aceste grăsimi au apărut ca o alternativă mai sănătosă la unt, ele fac mai mult rău decât bine. La nivel mondial, se încearcă să se elimine din alimente acest tip de grăsime.

Studiul a fost desfăşurat la Universitatea din Paris. Cercetătorii au strâns, între 1995 şi 1998, monstre de sânge de la 25.000 de femei din întreaga Europă. Voluntarele au completat şi un formular în care spuneau ceea ce mâncau şi ce stil de viaţă au. După câţiva ani, 363 de femei au dezvoltat cancer la sân. Mai mult, aceste femei aveau în organism nivele foarte mari de grăsime nesaturată. În plus, deşi unele din aceste femei aveau nivele mari de acizi graşi omega 3, probabilitatea apariţiei cancerului de sân nu a scăzut deloc. Grăsimile nesaturate se găsesc în fursecuri, produsele de brutărie, chipsuri şi alte mâncăruri semipreparate.

Niciun comentariu: