Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 22 mai 2008

Rasul ne mentine sanatosi

Oamenii care râd mult îşi reduc nivelul hormonilor de stres din organism. Aceşti hormoni pot slăbi sistemul imunitar, în timp, conform unui studiu realizat la Universitatea din San Diego, SUA.

Cercetătorii au mai descoperit că râsul ajută şi la menţinerea sănătăţii mintale. În cursul cercetărilor, s-a observat că organismul voluntarilor, care se uitau la un film de comedie, elibera mai mulţi hormoni de creştere şi hormoni care împiedicau apariţia depresiei. Folosind un procedeu asemănător, cercetătorii au repetat experimentul. Voluntarilor le-a fost spus că va urma un moment comic.

Astfel, cercetătorii le-au recoltat sânge bărbaţilor, în timpul anticipării momentului comic, în timpul în care momentul comic avea loc şi după terminarea momentului. În sângele recoltat, s-au urmărit nivelele a trei hormoni asociaţi cu stresul. Se ştie că nivelul crescut de hormoni de stres slăbeşte imunitatea.

S-a constatat că nivelul hormonilor producători de stres a scăzut cu până la 70%, în timpul momentului de aşteptare a începerii momentului comic. Şi în timpul momentului comic nivelul a mai scăzut, însă cu valori mai mici.

Niciun comentariu: