Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 20 mai 2008

Trucuri pentru infrumusetare pe timp de vara

Venirea verii înseamnă concediu, soare, piscină şi mare. Dar, pentru a vă expune corpul după lunga perioadă „rece”, trebuie să-l „pregătiţi” în prealabil. Cele mai bune tratamente pentru îngrijirea şi înfrumuseţarea corpului sunt cele bazate pe plante. Orice tratament de îngrijire a tenului trebuie să înceapă cu exfolierea. Zahărul este unul dintre cele mai bune exfoliante naturale. De aceea, este recomandat să folosiţi un amestec de zahăr, miere şi suc de lămâie atunci când vreţi să vă exfoliaţi pielea, mai ales cea din zona feţei şi a gâtului, susţin specialiştii.

Tot pentru întreţinerea aspectului sănătos al pielii este bine să vă spălaţi cu ceai de coji de lămâie, de grapefruit şi de frunze de mentă. După ce este pregătit acest ceai, poate fi ţinut la frigider şi trei săptămâni fără să se altereze. Acest ceai are rolul de a curăţa porii şi de a împrospăta pielea.

Sucul de grapefruit, util pentru hidratare

După curăţarea porilor, trebuie să se recurgă la micşorarea lor. Acest lucru se poate face cu un amestec de roşii pasate cu iaurt. Mai mult, acest amestec are şi rolul de a regla ph-ul. Dacă nu vă atrage această metodă, puteţi apela la crema de castravete tocat.

Are acelaşi efect şi, în plus, reduce inflamaţiile. În ultima fază, pielea trebuie hidratată. Pentru acest pas trebuie folosit un amestec de căpşune, afine şi zmeură. Aceste fructe conţin mulţi antioxidanţi şi vitamina C, care hidratează şi protejează pielea de razele soarelui. Există diverse trucuri care sunt recomandate doar pentru pielea din anumite zone cum este cea de pe mâini, cea de pe picioare sau cea de pe spate. Pentru hidratarea picioarelor este recomandat un amestec de suc de grapefruit cu lapte. Cât despre diversele semne inestetice (vânătăi, julituri, varice), ele pot fi mascate cu loţiuni autobronzante sau cu fond de ten.

Unghiile sunt mult mai vulnerabile la infecţii cu bacterii

Razele soarelui sunt foarte puternice în anotimpul cald, iar primul afectat este părul. De aceea, are nevoie de o atenţie specială. Cel mai bine este să vă protejaţi părul cu o şapcă sau o pălărie, dar dacă nu se poate, apelaţi la masaje cu ulei de jojoba sau de măsline.

Pentru a preveni degradarea părului mai puteţi să folosiţi o cremă de banane cu miere. Acest tratament previne despicarea vârfurilor firelor de păr. Ca şi pielea, şi părul trebuie hidratat şi „hrănit”. Specialiştii recomandă spălarea părului cu apă în care aţi fiert spanac şi brocoli. Astfel, părul va primi, la propriu, o baie în vitamina A şi C. În timpul verii, unghiile sunt predispuse la infecţii cu fungi şi bacterii.

Dermatologii recomandă ca în timpul verii să vă trataţi unghiile cu ulei de măsline şi să nu curăţaţi cuticulele. Tot pentru unghii sunt recomandate ceaiurile de rozmarin şi cel de coajă de portocală. Trebuie să ţineţi vârfurile degetelor într-un recipient cu ceai, timp de 15 minute. Unghiile vor deveni mai sănătoase şi mai lucioase.

Niciun comentariu: