Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

sâmbătă, 17 mai 2008

Veyron: 9ff GT9

De cand Volkswagen s-a decis ca vrea sa aiba in portofoliu cea mai puternica si mai rapida masina din lume, o groaza de companii mai mult sau mai putin obscure au inceput sa munceasca din greu pentru a-i spulbera visul.

Acum a venit randul celor de la 9ff sa-si puna la incercare monstrul GT9, care, in timpul testelor de viteza desfasurate pe circuitul de la Papenburg, a “zburat” cu 2 km/h mai repede decat a facut-o vreodata Veyron.

Asadar, misiune indeplinita pentru unii dintre cei mai bine vazuti tuneri specializati in produsele marcii Porsche: bolidul de 987 CP si 964 Nm, bazat (vag) pe arhitectura tehnica a unui 911 997, a atins 409 km/h, devenind una dintre cele mai rapide masini de strada create vreodata.

Construita intr-o serie de doar 20 de exemplare, fiecare pretuite la 592.620 de euro, "racheta" doar aduce aminte de un 911, avand o lungime mai mare cu 300 mm si o inaltime redusa cu 120 mm comparativ cu modelul de serie. In acest fel, inginerii 9ff au putut monta in pozitie centrala motorul boxer twin-turbo de 4,2 litri, si, totodata, au maximizat forta de apasare la viteze mari.

Intreaga constructie are la baza elemente ultrausoare confectionate din kevlar si fibra de carbon, astfel incat intregul vehicul cantareste numai 1.326 kg. Va scutim noi de calcule – fiecare CP are de suportat numai 1,34 kg...

Niciun comentariu: