Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 9 iunie 2008

Cacao contra grăsimii

BENEFICIU. Cacaoa împiedică depunerile de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine, prevenind ateroscleroza
BENEFICIU. Cacaoa împiedică depunerile de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine, prevenind ateroscleroza
STUDIU ● Remediu natural pentru bolile cardiovasculare
Boabele de cacao previn bolile de inimă şi tulburările de circulaţie sangvină, în cazul diabeticilor. Aceste proprietăţi se datorează flavanolilor, compuşi naturali din boabele de cacao.

În cacao se găsesc substanţe cu efect anticoagulant, similar aspirinei, stimulînd circulaţia sângelui şi protejînd sistemul cardiovascular, susţine un studiu prezentat anul trecut la Congresul european de cardiologie de la Viena. În sprijinul acestei afirmaţii vine un alt studiu, publicat recent în Journal of the American College of Cardiology, care arată că boabele de cacao au rol cardioprotector. Boabele de cacao conţin flavanoli, substanţe care îmbunătăţesc funcţia vasculară şi previn ateroscleroza, împiedicînd depunerile de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine. În timpul studiului s-a observat o îmbunătăţire cu 30% a funcţiei vasculare în rîndul subiecţilor care au băut timp de 30 de zile cacao preparată cu lapte sau apă, bogată în flavanoli. Potrivit cercetătorilor, îmbunătăţirea funcţiei vasculare este importantă în special în cazul diabeticilor, deoarece diabetul se asociază cu tulburări vasculare care pot genera boli de inimă sau accidente vasculare cerebrale.

OPINIE. "Deşi sînt necesare cercetări mai amănunţite, studiul de faţă demonstrează potenţialul uriaş al unor tratamente bazate pe flavanolii din cacao", arată dr Paul Zimmet, directorul Institutului Internaţional pentru Diabet din Australia. Studiul subliniază că flavanolii din cacao pot stimula performanţele cognitive, pot menţine sănătatea pielii şi pot combate disfuncţiile vasculare determinate de îmbătrînire.

Niciun comentariu: