Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 26 iunie 2008

Caisele vă scapă de acnee

Parfumatele caise sunt recunoscute pentru proprietăţile lor curative încă din secolul al XVII-lea, când au fost folosite pentru vindecarea tumorilor. Site-ul www.home-remedies-for-you.com ne arată care sunt beneficiile pentru sănătate ale caiselor, dar şi care sunt situaţiile în care e mai bine să evităm să consumăm aceste fructe.

Sunt la fel de sănătoase precum merele, perele, portocalele sau bananele.Caisele proaspete sunt o sursă excelentă de vitamine A, C, E şi K, dar şi de minerale precum fier şi potasiu. Culoarea galben-aurie a caiselor e dată de prezenţa betacarotenului. Nu conţin grăsimi şi au carbohidraţi în cantităţi reduse.

1. Decoctul din coajă de caise e considerat un remediu sigur împotriva hemoragiei, infertilităţii, spasmelor şi inflamaţiilor oculare.

2. Fructele proaspete pot fi folosite în tratamentul bolilor cronice şi în prevenirea cancerului.

3. Uleiul de caise a fost folosit în Anglia, încă din secolul al XVII-lea pentru vindecarea tumorilor şi ulcerului. Are efect de întinerire a pielii prin controlul secreţiilor de sebum şi a melaninei, vindecă acneea şi revitalizează epiderma. Uleiul extras din sâmburi hrăneşte şi tonifică pielea.

4. Sâmburii de caise sunt folosiţi în tratarea infecţiilor tractului respirator, precum bronşite, rinite, astm, tuse şi pentru tulburări gastro-intestinale precum constipaţia.

5. Caisele au un conţinut mare de minerale, ceea ce face ca aceste fructe să aibă proprietăţi curative în anemie, tuberculoză, astm, bronşite.

6. Conţin cantităţi mari de vitamina A. Acest lucru o face utilă în tratamentul coşurilor şi al afecţiunilor epidermei, previne apariţia cancerului de piele.

7. Conţin lycopen, o substanţă care poate preveni cancerul şi bolile de inimă.

8. Este un vermifug natural şi ajută la eliminarea calculilor biliari.

Atenţie: consumate în exces, duc la depresie!

- Consumul excesiv de caise poate produce depresii sau probleme respiratorii.
- Persoanele cu sensibilitate gastrică trebuie să evite consumul de caise nedecojite.
- Caisele sunt, în general, sigure pentru gravide şi mamele care alăptează. Oricum, specialiştii recomandă să consumaţi aceste fructe în cantităţi reduse.
- Au fost semnalate cazuri rare de alergie la sâmburii de caise. Renunţaţi să mai mâncaţi aceste fructe dacă aveţi mâncărimi sau observaţi reacţii alergice pe piele.

Niciun comentariu: