Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 5 iunie 2008

Impozitele vor putea fi plătite online, din toamnă

Persoanele fizice vor putea achita, începând cu 1 octombrie, impozitele pe veniturile obţinute din activităţi comerciale, agricole, profesii liberale, transferul de proprietăţi imobiliare sau salarii direct pe Internet, prin intermediul cardurilor bancare.

Măsura a fost aprobată printr-un ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), urmând să fie implementată începând cu 1 octombrie.

Iniţial, şeful ANAF, Daniel Chiţoiu, estima, în luna februarie, că sistemul de plată online a impozitelor şi taxelor pentru persoanele fizice autorizate şi pentru cei care desfăşoară activităţi liberale va fi introdus la 1 iulie.

Pentru a pregăti sistemul de plată online, ANAF va organiza o licitaţie pentru servicii de încasare online a impozitelor şi taxelor, prin intermediul cardurilor bancare.

Contractul va fi încheiat cu un singur operator, pe o perioadă de trei ani, fiind estimat între 8,03 milioane lei şi 16,06 milioane lei, inclusiv TVA.

Firmele interesate pot depune ofertele până cel mai târziu la 3 iulie, potrivit unui anunţ al ANAF.

Pentru a participa la licitaţie, ofertanţii trebuie să aibă o experienţă de minimum trei ani, perioadă în care să fi deţinut cel puţin trei contracte similare.

Totodată, investitorii trebuie să ateste că înregistrează o cifră de afaceri din tranzacţiile cu card bancar de minim 2,33 milioane lei.

Niciun comentariu: