Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 23 iunie 2008

Mercedes C 63 AMG de la Vath

C 63 AMG este un sedan cel putin salbatic – cine a avut ocazia sa dea o tura de circuit cu acest monstru, stie prea bine la ce ma refer –, insa acum exista o modalitate de a-l transforma intr-un adevarat pericol social pe roti.

Faceti cunostinta cu V63RS, un produs de tipul “tuning de tuning” (la propriu) semnat de baietii (in camasi cu maneci lungi) din atelierul tunerului german Vath.

Misiunea celui mai puternic C-Klasse din istorie fusese deja indeplinita, masina fiind superioara – in ceea ce priveste puterea motorului si acceleratiile – rivalilor BMW M3 si Audi RS4; totusi, in tara in care nimic, niciodata nu este suficient, rachete sol-sol precum cea de fata pot capata valoarea greutatii lor in aur (sau, ma rog, ceva de genul acesta).

Mai ales ca vorbim de o crestere de 130 CP si 90 Nm comparativ cu un C 63 AMG, adica de un total de 585 CP si 690 Nm...

Oricat de impresionant ar suna, inginerii lui Vath au obtinut aceste cifre cu minimum de efort: fara operatiuni de alezare sau supraalimentare, totul s-a realizat din resetarea ECU-ului si instalarea unor galerii de admisie/evacuare speciale, cu ajutorul carora motorul “respira” mai bine.

In atari conditii, V63 RS ar fi putut ajunge fara probleme la viteze de trimis la culcare jumatate din supercar-urile planetei, insa, de dragul sigurantei, au limitat “distractia” la 325 km/h. Oh,da – acum ne-am linistit...

Niciun comentariu: