Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 23 iunie 2008

Slabiti cu legume si plante aromate!

Ceapa, hreanul şi pătrunjelul sunt cele mai recomandate mirodenii pe care trebuie să le includem în regimurile alimentare. Vara este anotimpul propice slăbitului. Cel puţin aşa susţin oamenii de ştiinţă americani, care spun să mâncăm cât mai multe plante şi legume aromate. Ceapă, hrean, pătrunjel, cimbru, rozmarin sunt câteva dintre mirodeniile care "parfumează" în mod natural hrana noastră.

Însă ele mai aduc încă un beneficiu corpului nostru: îl scapă de kilogramele în exces, spun cercetătorii americani, citaţi de Yahoo Health. Ei spun că aroma, substanţa care dă unui produs miros sau gust plăcut, ar fi cheia unei diete de slăbit reuşite.

Studiul cercetătorilor a cuprins 2436 de persoane supraponderale şi obeze, care au fost rugate să-şi asezoneze mâncarea cu o varietate de mirodenii. 100 de persoane dintre cele supuse studiului au adoptat o dietă fără arome.

Mai puţin cu 12 kilograme în şase luni

La începutul studiului, majoritatea voluntarilor cântăreau în jur de o sută de kilograme şi aveau un index al masei corporale de 34 (indexul de masă corporală reprezintă greutatea corporală - exprimată în kilograme, împărţită la înălţime - exprimată în metri.

În cazul adulţilor, un rezultat mai mare de 30 indică prezenţa obezităţii, în timp ce un rezultat între 18 şi 25 indică o greutate normală). După şase luni de dietă bogată în plante aromate, 1436 de persoane au slăbit, în medie, cu 12 kilograme, în timp ce indexul de masă corporală li s-a diminuat cu cinci puncte.

În schimb, persoanele care nu au avut incluse aromele în regimul alimentar au slăbit, în medie, cu numai un kilogram. „Substanţele cu miros tare şi plăcut pot fi folosite cu succes în curele de slăbit deoarece ele dau senzaţia de saţietate", a spus dr. Alan Hirsh, de la Fundaţia "Smell&Taste Treatment and Research" din Chicago. Rezultatele studiului au fost prezentate la Conferinţa anuală a Societăţii Americane de Endocrinologie, desfăşurată recent la San Francisco.

Substanţele cu miros tare şi plăcut pot fi folosite cu succes în curele de slăbit, deoarece ele dau senzaţia de saţietate
dr. Alan Hirsh,
Fundaţia "Smell&Taste Treatment and Research" din Chicago

Niciun comentariu: