Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 5 iunie 2008

Top 3 virusi de la BitDefender

Analistii BitDefender au anuntat rezultatele unei statistici derulate cu privire la cele mai raspandite amenintari informatice pe calculatoarele personale ale utilizatorilor .

Pe primul loc in acest top, cu un procent de infectare de 3.96%, este Trojan.Clicker.CM, troianul care afiseaza reclame prin deschiderea de ferestre noi in browsere. Pentru aceasta, troianul foloseste o serie de trucuri pentru a putea "ocoli" antivirusii.

Pe locul doi se afla Trojan.Js.Wonka.UQ, cu 2.85% procent de infectare, care este un script Java ce poate infecta calculatoarele printr-o simpla vizitare a unei pagini web care il contine, daca browser-ul folosit este vulnerabil. In momentul executarii scriptului Java, troianul downloadeaza si executa alti virusi, deschizand usa tuturor altor amenintari posibile.

Pe locul trei este Win32.Jeefo.A, cu un procent de 2.40%, un virus aparut in 2003 care infecteaza fisiere si care e periculos nu numai prin raspandire, ci si prin faptul ca printr-o greseala de programare, anumite tipuri de fisiere, odata infectate, sunt iremediabil corupte si nu se mai pot recupera date din ele.

"Prezenta lui Jeefo.A in topul nostru arata cat de raspandita este practica de a partaja fisiere in retea. Virusul se raspandeste prin fisierele infectate, lipsa unui antivirus pe multe calculatoare facand ca acesti virusi sa nu poata fi eradicati", a declarat Sorin Dudea, Seful laboratorului de analiza de virusi, BitDefender.

Niciun comentariu: