Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 8 iulie 2008

7 restrictii la mancat pepene!

pepene
209
Pepenele este un adevarat 'rasfat' culinar in zilele toride. Fructul este sanatos, racoritor si imbunatateste starea de spirit. Exista totusi anumite categorii de persoane care trebuie sa fie atente cand vine vorba de pepene. Specialistul Click!, medicul chinez Hao Chun Yuan, va spune azi care sunt restrictiile.
1. Datorita continutului de zahar de 5% , se produce cresterea glicemiei si de aceea nu este recomandat diabeticilor. Daca totusi ati mancat, este bine ca in ziua respectiva sa renuntati la fainoase.
2. Daca aveti probleme cu rinichii trebuie sa fiti atent. O cantitate mare de pepene poate produce un blocaj. Lichidele nu se elimina corespunzator, se acumuleaza in organism si pot provoca perturbari ale inimii. De aceea, bolnavii de rinichi trebuie sa manance foarte putin pepene sau chiar deloc.
3. in cazuri de raceala, nu este indicat consumul de pepene. Acesta face parte din categoria reci, ajuta la eliminarea caldurii si in acest fel se agraveaza simptomele si se mareste durata de boala.


4. Cei care au afte nu trebuie sa manance pepene. Acestea apar in urma unui prea mare 'foc interior', iar pepenele nu face decat sa-l intensifice.
5. in perioada de lauzie nu este recomandat, fiind rece, iar proaspetele mamici sunt slabite. Astfel, vor aparea probleme in functionarea stomacului si a splinei, acestea fiind foarte sensibile.
6. Nu e recomandat consumul inainte si imediat dupa masa pentru ca elimina din stomac unele substante ce favorizeaza digestia si absorbtia.
7. Nu este indicat sa se manance mult pepene pentru ca este un aliment rece ce ataca stomacul si splina. Apar tulburari de apetit, balonari si chiar diaree. Chiar si persoanele sanatoase trebuie sa fie atente, altfel vor avea probleme.
Cititi acest articol in intregime.
Sursa: Click!

Niciun comentariu: