Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 8 iulie 2008

Celularele lui 2009: PIN-uri amprenta si interfata 3D

Celularele lui 2009
209
Miniproiectoare, pixeli sensibili la orice nuanta, inlocuirea PIN-ului cu amprenta digitala sunt cateva dintre inovatiile pe care le pregatesc producatorii de telefoane mobile pentru anul viitor.
Cu ajutorul cipurilor tot mai avansate, exemplarele noii generatii de celulare, programata pentru anul 2009, vor incorpora tehnologii extrem de avansate, fara sa fie mai butucanoase sau sa consume mai multa energie decat predecesoarele lor, arata PopSci.com
O astfel de inovatie este securitatea pe baza de amprenta. Daca in ziua de azi putini aleg sa-si protejeze celularele prin setarea unui cod PIN, de multe ori de teama ca l-ar putea uita, compania americana AuthenTec promite sa transforme securizarea telefonului intr-un gest cat se poate de comun.


Un cititor de amprente, de dimensiunea unei taste normale, va inlocui butonarea codului cu o miscare din deget. In plus, va functiona si ca un touchpad, permitand controlarea unui cursor. O alta surpriza sunt microproiectoarele, care vor muta videoclipurile si filmele de pe ecranele mobilelor pe ecrane virtuale murale, de 15 si 40 de inch (pe lumina si, respectiv, in obscuritate). Sistemul dezvoltat de compania 3M functioneaza pe baza de LED-uri si asigura o calitate a imaginii comparabila cu cea a transmisiilor tv.
Cititi acest articol in intregime.
Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu: