Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

vineri, 25 iulie 2008

Beti sucuri din fructe si legume!

Beti sucuri din fructe si legume! 25 Iulie 2008, Click!

Dincolo de savoarea lor, s-a dovedit ca fructele si legumele au efecte benefice asupra sanatatii si vitalitatii. Consumul de fructe si legume sub forma de sucuri naturale este o modalitate usoara de a va asigura ca organismul primeste cantitatea necesara de vitamine si minerale. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu , ne recomanda cateva retete de sucuri naturale, ideale pentru vara.

Multe dintre vitaminele si mineralele vitale, cum ar fi antioxidantii, vitaminele A, B, C, E, acidul folic, potasiul, calciul, magneziul, zincul sau aminoacizii se gasesc in fructele proaspete si in legume.

O dieta cu multe fructe si legume ajuta la prevenirea si tratarea multor suferinte. Cercetarile in nutritie arata ca substantele chimice din plante, numite substante fitochimice, sunt cheia prevenirii unor boli grave cum sunt cancerul, bolile de inima, astmul, artrita, alergiile.

De asemenea, ajuta la detoxifierea organismului si la restabilirea functiilor celulare si musculare. Ca urmare, dobandim mai multa energie si ne vindecam mai rapid daca suntem bolnavi.

Cu ajutorul storcatorului, putem prepara sucuri proaspete de fructe si legume. Acest aparat stoarce fructul si indeparteaza pulpa si fibrele, lucru care face sucurile usor de digerat si de asimilat.

Folosirea acestui aparat are si un dezavantaj, prin faptul ca se inlatura fibrele, esentiale pentru digestie si pentru asimilarea unor nutrienti. Fibrele scad rata de absorbtie a zaharului din intestin in sange.

Din acest motiv este recomandat sa se bea sucurile in timpul meselor pentru ca fibrele si restul alimentelor sa regleze nivelul de zahar in sange. Mai exista si posibilitatea folosirii unui blender, care amesteca fructele si legumele, utilizand planta intreaga. Acesta este recomandat in special in detoxifierea organismului, atunci cand amestecul de suc si pulpa este echivalentul unei mese.

Singurul efect secundar al sucului este acela ca poate sa creasca nivelul de zahar din sange. De aceea, pentru diabetici exista planuri speciale de detoxifiere, care contin si spirulina. Exista persoane care nu pot consuma cantitatea necesara de sucuri naturale, intr-o zi. La acestea, planul de detoxifiere se incepe treptat, cu consumul zilnic al cate unui suc, pana cand se ajunge la posibilitatea consumului unei cantitati mai mari.

Dimineata: suc de ardei gras si castraveti

Pentru masa de dimineata, un bun energizant si detoxifiant este amestecul urmator: 90 grame morcov, 50 grame ardei gras, 25 grame spanac, 25 grame ceapa, 50 grame telina, 90 grame castravete, 50 grame rosii. Se poate adauga sare grunjoasa si ca valori contine: vitamina A, vitamina C, fier, potasiu, selenium, zinc.

La pranz: zmeura si pepene verde

Pentru masa de pranz, specialistul Click! va recomanda un suc foarte gustos, sanatos si usor de preparat. Aveti nevoie de 300 g miez de pepene verde si de 125 g zmeura. Se pot folosi si samburii pepenului aducand un surplus de vitamine si minerale. Ca si valoare contin vitamina A, vitamina C, potasiu, fier si calciu.

Seara: salata verde si struguri

Pentru masa de seara, dr. Cristina Balanescu spune ca este indicat sa va preparati un suc din 25 g ananas proaspat, 125 g struguri, 50 g salata verde, 50 g telina. Preparatul este foarte sanatos si va ajuta sa va 'deconectati' dupa o zi stresanta. Contine vitamina B6, vitamina C, magneziu, niacin, triptofan.

Sursa: Click!

Niciun comentariu: