Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 24 iulie 2008

Candidozele netratate duc la inflamatii cronice, leziuni pe col si infertilitate

Candidozele netratate duc la inflamatii cronice, leziuni pe col si infertilitate 24 Iulie 2008, Gandul

Transpiratia, igiena precara, scaldatul la piscine si stranduri pot reactiva candidozele vulvo-va­ginale si accentua simptomele acestora, pe fondul contractarii altor microbi. Gabriel Lemnete, medic primar obstetrica- ginecologie, spune ca temperaturile extreme, dar in mod special cele calde, favorizeaza dezvoltarea unor infectii, care pot aparea deopotriva la femei si fetite. 'Primele simptome sunt prurit - mancarimi si scurgeri, care provoaca disconfort.

Netratate, duc la edeme si devin dureroase. Neglijarea acestor simptome pe o perioada mai mare de timp provoaca inflamatii cronice, leziuni ale colului si chiar sterilitate', avertizeaza dr. Lemnete. Ginecologul explica faptul ca infectiile in zona genitala pot fi si consecinta folosirii unor cosmetice nepotrivite.

Cremele de corp, in contact cu soarele, pot starni reactii alergice care se intind pana in zonele intime. 'Reactivarea candidei poate fi si consecinta unei igiene limitate, de cele mai multe ori conjuncturala, pentru ca plecam dimineata, ne intoarcem seara, mergem prin caldura, transpiram. Apoi, lenjeria intima trebuie sa fie din materiale din fibra textila naturala, care sa poata fi spalata bine.

Este foarte important sa si clatim bine lenjeria, deoarece detergentul ramas in fibre produce o schimbare a PH-ului in zonele intime, care favorizeaza dezvoltarea de microbi. Din punctul meu de vedere, si tampoanele zilnice sunt contraindicate, o tampenie, deoarece mentin microbii langa zona genitala. Tampoanele trebuie folosite doar la menstra', sustine dr. Gabriel Lemnete.

Cele mai bune bai, in mare sau apele geotermale

Ginecologul spune ca cele mai sigure pentru scaldat sunt baile in apa marii si in cea geotermala, deoarece flora microbiana nu traieste in aceste medii. Cat priveste locurile publice, medicul sustine ca sunt adevarate focare de infectie. strandurile, baltile, raurile reprezinta un factor poluant extern, cu o componenta microbiana insemnata.

In plus, apa din piscine este clorurata, dezinfectantul se depune la baza, iar pe parcursul zilei sufera schimbari de temperatura, care favorizeaza evolutia microbiana. 'Nu avem locuri de scaldat securizate antiinflamator, cei mai multi fac baie in apa imputita, statuta peste zi, care este un mediu propice de dezvoltare a microorganismelor', explica dr Lemnete.

Automedicatia poate agrava afectiunea

Ginecologul spune ca orice schimbare care apare in zona intima este semnul ca trebuie sa mergem la consult. Pe langa infectie poate exista si un factor microbian care sa accentueze simptomele, avand o spectaculoasa evolutie in rau. 'in acest caz, ca si in orice alta boala, trebuie evitata automedicatia, deoarece infectia se poate trata, dar nu se poate vindeca. in plus, ramane un factor de sensibilitate care este greu de vindecat', sustine dr. Gabriel Lemnete.

Ginecologul spune ca doar in urma unui diagnostic de laborator se prescrie tratamentul, care poate fi local vaginal, prin administrarea unor ovule, sau/ si general. in cazul fetitelor, medicul spune ca tot in urma unui consult de specialitate pot fi prescrise tratamente locale cu antiseptice sau creme.

De asemenea, exista aplicatoare speciale pentru copii, care pot fi folosite numai la indicatia doctorului. Atat la adulti cat si la copii, infectiile netratate pot avea ascendent urovaginal, ducand la complicatii in aceasta zona. Dr. Gabriel Lemnete ne sfatuieste sa urmarim orice schimbare in starea de sanatate, a noastra si a copiilor, sa ne hidratam corespunzator, sa avem o alimentatie bogata in vitamine si ioni, care ne intaresc sistemul imunitar si ne mentin neschimbat nivelul PH-ului.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu: