Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 7 iulie 2008

Ciomu pus sa plateasca 500.000 de euro despagubiri

ciomu naum
209
Refacerea penisului taiat de medicul Naum Ciomu costa jumatate de milion de euro. Asa au decis, ieri, judecatorii Tribunalului Bucuresti care l-au obligat pe Ciomu sa ii plateasca lui Ion Jiga, pacientul pe care l-a mutilat in timpul unei interventii chirurgicale, daune de 500.000 de euro! Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva. Practic, hotararea de ieri a instantei de apel este o a doua victorie pentru Ion Jiga, pacientul al carui penis a fost sectionat, in urma cu patru ani, de medicul Ciomu, in timpul unei intervenetii chirurgicale. Initial, si Judecatoria Sectorului 5 al Capitalei l-a gasit vinovat pe Naum Ciomu.
Trimis in judecata pentru vatamare corporala grava, instanta de fond l-a condamnat pe Naum Ciomu la un an de inchisoare cu suspendare. Pe latura civila insa, Judecatoria a fost mai blanda si l-a obligat pe medic la plata de daune morale de 'doar' 125.000 de euro. Nemultumit de sentinta, Ion Jiga a declarat apel la Tribunalul Bucuresti.

Aici, omul a explicat judecatorilor ca nu doreste ca medicul sa execute o pedeapsa cu inchisoare, ci doreste sa primeasca daune care sa-l ajute sa-si refaca viata si a cerut despagubiri de 800.000 de euro. in plus, avocatul lui Jiga a adaugat ca clientul sau, 'pe langa faptul ca nu mai este un om intreg, si-a pierdut si familia, iar copilul nu si-l mai poate vedea decat cu acordul sotiei'.
Doctorul spune ca a avut un accident cerebral in timpul operatiei
In replica, inculpatul Naum Ciomu a incercat sa-I convinga pe judecatori ca in timpul operatiei lui Jiga a suferit un accident vascular cerebral. Dupa deliberari, Tribunalul a fost neindurator: Naum Ciomu trebuie sa plateasca daune de jumatate de million de euro victimei sale. Cuvantul final in acest proces il va avea insa, mai mult ca sigur, Curtea de Apel Bucuresti acolo unde Ciomu poate formula recurs. 'Ghinionul' medicului Ciomu a inceput in iulie 2004.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu: