Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 2 iulie 2008

Cum tratam arsurile solare

arsuri solare
209
Cremele dermatologice, frunzele de aloe, castravetii si ceaiul de menta reprezinta cateva modalitati de combatere a iritatiilor pielii
O expunere neprotejata la razele ultraviolete duce la aparitia arsurilor solare. Tratamentul acestora difera in functie de masura in care este afectata pielea.
Arsurile apar in momentul in care pigmentul protector al pielii, numit melanina, este incapabil sa faca fata expunerii excesive la soare.
'Tratarea arsurilor difera dupa gradul in care pielea este afectata. Modalitatea standard implica folosirea cremelor dermatologice, dintre acestea cele mai eficiente fiind Bepantenul, Epiteliale AH si Bepantolul. Cel din urma este o spuma mai eficienta, care calmeaza senzatia de pruruit si grabeste formarea tesuturilor', a explicat dr. Corina Zigu-Manu, medic dermatolog la cabinetul 'Dermagin' din Capitala.
Tratamente cu aloe si iaurt
In functie de gravitatea arsurii, pacientii pot apela la tratament specializat sau la un tratament naturist. Printre remediile naturiste la indemana se numara frunzele de aloe, praful de copt, castravetii, ceaiul de menta, iaurtul, gheata si lichidele.


Frunzele de aloe scoase de la frigider se decojesc, iar suprafata proaspat curatata se aplica pe pielea arsa de soare. Frunza de aloe contine un gel rece care ajuta la calmarea durerii, pastrand pielea hidratata.
Praful de copt. Se pune o jumatate de lingurita de praf de copt int-o cada plina cu apa calduta. Acesta hidrateaza pielea si calmeaza durerea si umflaturile.
Castravetii ajuta la calmarea pielii rosii si a umflaturilor. Acesta se aplica in felii direct pe zona de piele afectata.
Ceaiul de menta, aplicat cu ajutorul unui tifon pe piele, ajuta la grabirea procesului de vindecare a pielii.
Iaurtul contine culturi active de bacterii care ajuta la inlaturarea aspectului de piele rosie si reduce durerea.
Gheata se aplica direct pe zona arsa de soare pentru a calma senzatia de arsura.
Lichidele sunt necesare pentru evitarea deshidratarii.
Cititi acest articol in intregime.



Sursa: Adevarul

Niciun comentariu: