Consumul frecvent de legume verzi reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2 la femei, se arata intr-un studiu din New Orleans. Rezultatele cercetarii, publicate intr-o revista de specialitate, arata ca riscul de diabet este diminuat cu cel putin zece procente la fiecare masa 'verde' zilnica. Cercetatorii au analizat un grup de peste70.000 de femei sanatoase, timp de 18 ani. Dupa aceasta perioada, au observat ca aparitia diabetului nu are nici o legatura cu consumul general de fructe si legume, ci numai cu consumul de vegetale verzi. ingrijorator este ca s-a observat o usoara crestere a riscului de diabet la femeile care consumau frecvent suc de fructe.
Desi unii au apreciat ca studiul are anumite limite, deoarece timp de 18 ani e posibil ca multe femei sa isi schimbe stilul alimentar, important este ca se axeaza tot pe promovarea unei diete bogate in legume verzi, ca factor preventiv in diabetul de tip 2. Cercetatorii au declarat ca acest studiu nu este decat o alta bila alba in sectorul legumelor verzi, beneficiile acestora fiind relevate si in alte cercetari.
Cititi
acest articol in intregime.
Sursa:
Gandul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu