Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 1 iulie 2008

Fasolea verde ajuta la slabit

O porţie de 300 g fasole verde furnizează 30 g fibre alimentare, care stimulează digestia, previn constipaţiile, scad colesterolul şi glicemia, ajută la menţinerea siluetei.

Un studiu efectuat la Universitatea Chicago (SUA) a arătat că o porţie de 300 g fasole verde asigură necesarul zilnic de fibre alimentare – 30 g.

Fibrele ajută digestia şi contribuie la refacerea microflorei intestinale distrusă de obiceiurile alimentare nesănătoase. Fibrele din fasolea verde au capacitate mare de reţinere a apei. Odată ingerate, ele se umflă, reţin apa şi elimină o dată cu ea şi substanţele toxice din tubul digestiv, prevenind în acest fel cancerul de colon. Fibrele intervin şi în scăderea nivelului grăsimilor şi zahărului din sînge. S-a demonstrat că o porţie de fasole verde zilnic contribuie la scăderea colesterolului cu aproximativ 20%. Scăderea colesterolului înseamnă automat reducerea riscului de afecţiuni cardiovasculare. Fibrele împiedică asimilarea zaharurilor, reducînd secreţia de insulină şi prevenind diabetul zaharat.

VITAMINE.
Fasolea verde are doar 25 de calorii/100 g, de aceea nutriţioniştii o recomandă în curele de slăbire. O salată cu fasole verde şi puţin usturoi sau oţet de mere constituie un prînz sănătos, cu aport caloric redus. Fasolea verde este apreciată şi pentru conţinutul de magneziu (28 mg/100 g), calciu (56 mg), acid folic (70 micrograme), betacaroten (300 micrograme), vitamina C (16 mg). Datorită vitaminelor şi mineralelor, fasolea verde are efect remineralizant şi de stimulare a imunităţii, fiind introdusă în regimul alimentar al persoanelor aflate în convalescenţă şi al celor astenice. Tecile de fasole conţin de asemenea acid silicic, substanţă cu proprietăţi energizante. Remarcabil este şi conţinutul în vitamine din grupul B-urilor (B1, B2, B3, B6), care intervin în asimilarea glucidelor, proteinelor şi lipidelor în organism.

RECOMANDĂRI. Pentru a-şi păstra vitaminele, fasolea verde nu trebuie fiartă mult timp. Nutriţioniştii ne sfătuiesc fie să adăugăm tecile în apa în clocot şi să le lăsăm cîteva minute, fie să le pregătim la aburi. Multe persoane adaugă bicarbonat de sodiu atunci cînd fierb fasolea verde, pentru ca aceasta să îşi păstreze culoarea. O greşeală, ne spun specialiştii, pentru că bicarbonatul distruge şi mai multe vitamine.

Conţinut - 100 g fasole verde
Calorii 25
Proteine 2 g
Carbohidraţi 5,7 g
Fibre 10 g
Magneziu 28 mg
Vitamina C 16 mg
Calciu 56 mg
Acid folic 70 microg
Betacaroten 30 microg

Niciun comentariu: