Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 30 iunie 2008

Cu un conţinut de apă de peste 95% şi zaharuri naturale, pepenele este considerat “prietenul” aparatului urinar. Indicat cu precădere în zilele de v

Cu un conţinut de apă de peste 95% şi zaharuri naturale, pepenele este considerat “prietenul” aparatului urinar. Indicat cu precădere în zilele de vară, persoanele care suferă de boli ale rinichilor pot face o cură cu pepene roşu de minimum 10 zile.

Se recomandă ca pepenele să fie bine copt, dulce, roşeaţa fiind un indicator al dulceţii.

Aproape o treime din greutatea unui pepene roşu e reprezentată de coajă, de aceea pentru o zi de cură pentru tratament acesta trebuie să aibă în jur de 3 kg. Pepenele e bun la:

Pietre la rinichi - înainte de cură şi în ultimele trei zile se consumă ceaiuri care sfărâmă pietrele, aportul de apă de la pepene ajutând la eliminarea acestora.

Acnee - cura produce o detoxifiere la nivelul întregului organism şi, în plus, are anumite efecte reglatoare hormonale.

Reumatism - cura cu pepene e un purificator puternic, care poate fi combinat foarte bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum şi cu gimnastică medicală recuperatorie. Se recomandă 12-20 de zile de cură de pepene.

Constipaţie - se va consuma pepene în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, fără a mânca apoi nimic vreme de minimum patru ore.

Niciun comentariu: