Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 17 iulie 2008

Feriti-va de cancer cu ciuperci

Feriti-va de cancer cu ciuperci
Ciupercile pot ajuta la combaterea cancerului, intrucat sunt bogate in antioxidanti, substante nutritive si vitamine, conform unui nou studiu, citat de Rompres.

Ciupercile contin antioxidanti, seleniu, riboflavina si alte substante ce protejeaza sistemul imunitar si lupta impotriva cancerului.

Aceasta este concluzia studiului prezentat de oamenii de stiinta prezenti la o intilnire pe tema 'tehnologia hranei', eveniment gazduit de New Orleans.

Dr. Lana Zivanovic, cercetator la Departament of Food Science and Technology din cadrul Universitatii din Tennessee, a precizat ca ciupercile contin cantitati semnificative de beta-glucani, compusi ce mentin celulele imunitare in stare de vigilenta, ajutand astfel la protejarea organismului impotriva bolilor.

'In urma unor experimente de laborator, s-a constatat ca celulele din ciuperci pot suprima celulele cancerului de prostata si san', a declarat dr. Shiuan Chen, de la Institutul Beckman Research din California.

Specialistii va recomanda sa introduceti ciupercile in dieta zilnica. in functie de preferinte, le puteti introduce in salate, le puteti gati sub forma de ciulama, le puteti servi la gratar, alaturi de alte legume sau le puteti prepara cu maioneza.
Sursa: Click!

Niciun comentariu: