Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 17 iulie 2008

Calorii din bauturi

Calorii din bauturi Silueta noastra depinde nu numai de alimentatie, ci si de caloriile din bauturi. Astfel, apa, laptele ne ajuta sa ne mentinem greutatea. in vreme ce bauturile racoritoare contribuie la aparitia kilogramelor in plus.

Legatura dintre bauturi si kilogramele in plus naste numeroase controverse printre persoanele preocupate de mentinerea siluetei. Alcoolul ingrasa? Bauturile racoritoare au partea lor de vina in epidemia mondiala de obezitate? Laptele ne ajuta sa slabim? Apa este parte integranta a unui regim de slabire? Raspundem la toate aceste intrebari cu ajutorul prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Kilogramele in plus sint rezultatul obiceiurilor alimentare proaste. Silueta noastra este insa influentata si de caloriile din bauturi. Bauturile racoritoare sint hipercalorice, deoarece contin aproximativ 10%-11% zahar. La un pahar de 500 ml consumam 50 g zahar, in conditiile in care 1 g zahar furnizeaza 4 calorii! Din cauza zaharului, aceste bauturi ingrasa, chiar daca nu au nici un efect asupra senzatiei de satietate.

ATENTIE. 'Alcoolul are putere calorica mai mare decit zaharul. in vreme ce zaharul are 4 calorii/gram, alcoolul ajunge la 7 calorii. Cu cit sint mai tari bauturile alcoolice, cu atit au mai multe calorii. Caloriile din alcool nu au valoare nutritiva, sint calorii goale, ele au nevoie de vitamine, de proteine pentru a putea fi transformate de organism in energie. Alcoolul nu ingrasa, insa are efecte dezastruoase asupra sanatatii', atrage atentia prof. dr
Gheorghe Mencinicopschi.

Exista si bauturi care ne ajuta sa slabim: apa si laptele. Pentru mentinerea siluetei trebuie sa bem zilnic 1,5-2 litri de apa. Persoanele care vor sa slabeasca trebuie sa bea apa in timpul mesei, apa diluind sucurile gastrice si creind senzatia de satietate. Laptele este o bautura hranitoare, cu putine calorii: 100 ml lapte de vaca au 61 de calorii, laptele degresat - doar 36 de calorii.
Sursa: Jurnalul National

Niciun comentariu: