Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 21 iulie 2008

Legumele pregatite la microunde sunt sanatoase

Legumele pregatite la microunde sunt sanatoase 21 Iulie 2008, Gandul

Microundele sunt printre cele mai moderne si mai controversate metode de gatit ale bucatariei moderne. Cel mai mare avantaj al cuptorului cu microunde este viteza cu care sunt preparate alimentele, insa unii specialisti spun ca astfel se distrug nutrientii din alimente. Un studiu recent arata ca rapiditatea cu care sunt pregatite alimentele ajuta tocmai la pastrarea calitatilor lor nutritionale, deoarece sunt expuse caldurii pentru o perioada mai mica de timp.

Energia microundelor este mai puternica decat cea a cuptoarelor obisnuite, astfel incat alimentele se incalzesc din interior in exterior, intr-un timp foarte scurt. Cele mai multe elemente nutritive se pierd la temperaturi mari, mentinute cateva zeci de minute, de aceea cuptorul cu microunde poate face o treaba mai buna si mai sanatoase, conform celor mai recente studii.

Se pare ca legumele cele mai sanatoase sunt pregatite la cuptorul cu microunde. Specialistii spun ca, prin fierbere, vitaminele ies din pulpa legumelor si raman in apa. De exemplu, brocoli isi pierde prin fierbere sau prin coacerea in abur tocmai acei compusi responsabili de prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase. De aceea, supele si sosurile care au la baza apa in care s-au fiert legumele reprezinta o alternativa sanatoasa, insa de cele mai multe ori ramane nefolosita.

Totusi, pentru a avea cele mai sanatoase legume, specialistii spun ca trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi. Nu trebuie sa puneti la cuptor legume in vase de plastic, chiar daca materialul din care sunt facute acestea nu se topeste. Daca le cumparati intr-un vas special pentru microunde, lasati-l intredeschis atunci cand le coaceti si nu le reincalziti a doua oara.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu: