Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 22 iulie 2008

Mancarea de bob verde scade febra

Mancarea de bob verde scade febra 22 Iulie 2008, Click!

Uneori, pe timp de vara, la copiii sub trei ani apare un anumit tip de febra, dar care nu se datoreaza unei infectii sau raceli. Cu cat temperatura de afara este mai ridicata, cu atat creste si temperatura corpului. La analize nu se descopera cauza, totul este normal. si totusi, copilul are febra. Specialistul Click!, medicul chinez Hao Chun Yuan va dezvaluie azi cateva metode naturiste contra febrei.

In medicina traditionala chineza, se spune ca aceasta febra apare pe un fond de rezistenta scazuta a organismului, iar aceasta se intampla la copiii nascuti inainte de termen sau la cei care nu sunt bine ingrijiti.

Sunt copii care au febra, beau multe lichide si urineaza des, dar nu transpira.

Iata ce puteti face:

- frectie cu spirt medicinal.
- bai de 2-3 ori pe zi cu apa la temperatura de 35-36 grade.
- dati-le sa bea apa cu putina sare si multe alte lichide, dar in nici un caz bauturi carbogazoase.
- mancarea trebuie sa fie nutritiva si usor digerabila.
- preparati o supa de castraveti: 250 grame de castraveti se taie felii subtiri, se fierb zece minute in apa clocotita alaturi de 250 grame de branza de soia. Se adauga foarte putina sare si se bea in loc de ceai.
- pentru cei care au sete permanenta dar nu au pofta de mancare se fierb in apa clocotita 30 grame de bob verde impreuna cu 50 g de coaja de pepene (fara partea aceea de verde inchis) pana cand bobul e gata. Se adauga zahar candel pentru gust.

De ce racim vara?

Exista mai multe motive pentru care ne pricopsim vara cu o raceala si, implicit, cu febra: aerul conditionat, diferentele de temperatura interior-exterior, bauturile foarte reci si inghetata. Se poate face febra si din cauza insolatiei, iar la copii este mult mai periculos, asa ca nu-i lasati sa se joace prea mult in soare.

Cum se prepara

Cea mai buna este fiertura de bob verde. 50 grame de bob verde cu 50 grame de orez cu bobul rotund se fierb in apa clocotita pana la obtinerea unui pilaf foarte subtire (trebuie sa curga).

Se adauga 3 grame de menta tocata si se mai fierbe cateva minute. Se adauga sare sau zahar candel, dupa gust. Copiii il primesc mai mult dulce. Ajuta la functionarea stomacului si inlatura efectele unei insolatii, scazand temperatura corpului.

Sursa: Click!

Niciun comentariu: