Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 8 iulie 2008

Maybach Exelero e de vanzare: 5 milioane euro

Maybach Exelero
209
Prototipul Maybach Exelero, unul dintre cele mai scumpe concepte construite vreodata, va fi scos la vanzare pornind de la pretul de 5 milioane de euro. Acesta este si pretul de productie a modelului unicat, acesta fiind construit la comanda producatorului de pneuri Fulda pentru a testa produsele sale.
Maybach Exelero este deja cunoscut atat prin designul impresionant, cat si prin performantele sale. Daca aspectul general a fost creat plecand de la modelul Maybach 57 S, motorizarea V12 de 5.9 litri a prototipului este de provenienta Mercedes si are o serie de imbunatatiri majore efectuate de diviza AMG a constructorului german.


Astfel, conceptul retro-futuristic poate atinge viteza maxima de 351 km/h, accelerand de la 0 la 100 km/h in doar 4.4 secunde. Performantele impresionante se datoreaza atat celor 700 CP dezvoltati, precum si cuplului maxim de 1.000 Nm, si au fost constatate in timpul unor teste pe circuitul de viteza de la Nardo, Italia.
In ciuda faptului ca este un model experimental pentru pneuri, Maybach Exelero are un interior ultra-luxos si este echipat pentru cursele de viteza. Coupe-ul marca Maybach, construit pe comanda, a fost prezentat in premiera in mai 2005, la Tempodron (Berlin).
Sursa: AutoMarket

Niciun comentariu: