Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

sâmbătă, 12 iulie 2008

Mercedes GL500 de la Carllson

In ultima vreme nevoia de a avea o masina puternica a fost direct proportionala cu dimensiunile acesteia insa, in mod curios, cel mai mare SUV din curtea lui Mercedes, GL, nu a primit pana acum “botezul” tunerului de casa AMG.

Nu este insa cazul celor de la Carlsson, care tocmai au eliberat primele fotografii oficiale ale noului CK50.

Asa cum sugereaza si numele, impunatorul tot-teren din imagini se bazeaza pe mecanica unui GL 500, insa, dincolo de aspectul mult mai amenintator, exista cateva diferente majore. Iar pe cea mai importanta dintre ele o regasim sub capota: V8-ul de 5,5 litri dezvolta gratie unui kit special 435 CP si 600 Nm, cu 47 CP mai mult decat cel de serie.

Rezultatul se vede si simte imediat ce ai apasat pedala de acceleratie, mastodontul de aproape 5,10 m lungime si 2,5 tone greutate ajungand la 100 km/h in doar 6,1 secunde si la o viteza maxima (limitata electronic) de 248 km/h.

GL CK50 sta si mai bine pe sosea decat un GL 500 obisnuit, inginerii lui Carlsson instaland o suspensie C-Tronic ce nu numai ca a coborat garda la sol cu 30 mm, dar i-a si imbunatatit tinuta de drum dincolo de 120 km/h.

Tabloul este completat de nelipsitele jante cat mai mari si mai late cu putinta – in acest caz de 22 inch diametru – si de interiorul innecat in piele Nappa, Alcantara si lemn de esenta rara (la alegere, acesta poate fi inlocuit cu fibra de carbon).

Niciun comentariu: