Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 24 iulie 2008

Natatie - Diana Mocanu: 'Nu eu am disparut din sport, ci am fost data la o parte'

Natatie - Diana Mocanu: \'Nu eu am disparut din sport, ci am fost data la o parte\' 24 Iulie 2008, Realitatea

Dubla campioana olimpica de la Sydney, Diana Mocanu, a declarat, astazi, pentru NewsIn, ca in acest moment este antrenoare la un club din Braila si ca nimeni din Federatia Romana de Natatie nu a mai cautat-o dupa succesul din 2000.

'Eu nu m-am ascuns. A venit cineva la Braila sa ma caute? Eu sunt la club, antrenez, invat copiii sa inoate. Nu a venit nimeni sa o caute pe Diana Mocanu. Atunci, dupa Olimpiada, toata lumea ma cunostea si imi era aproape, dar acum nu mai e asa', a spus Diana Mocanu.

Fosta sportiva a vorbit si despre performanta de la Sydney: 'Toata lumea a spus ca am fost o surpriza. Nu e chiar asa. S-a uitat cineva in palmaresul meu? Daca ar fi facut-o cineva, atunci si-a fi dat seama ca totul a mers intr-un mod progresiv, iar cele doua titluri olimpice de la Sydney au fost muncite mult'.

Diana Mocanu a explicat si ce a facut-o sa se retraga: 'Nu pot spune ca a fost un singur motiv. Eram deja de la varsta de noua ani in competitii si am dorit o pauza de un an dupa Sydney. Au mai fost si unele probleme cu antrenoarea, pe care am schimbat-o, dar nu a mai fost la fel'.

La varsta de 16 ani, Diana Mocanu a cucerit doua medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney, la 100 de metri spate si 200 de metri spate. Braileanca a cucerit si un titlu mondial in 2001, la Fukuoka, la 200 de metri spate.

Inaintea acestor performante, Diana Mocanu, castigat medalia de bronz in 1999 la CE de la Istanbul si trei medalii de argint si una de bronz la CE de la Helsinki, in 2000.


Sursa: Realitatea

Niciun comentariu: